ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

To PEIRATIKO REPORTAZ ΠΑΝΤΑ ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ!

Σάββατο 14 Ιουλίου 2012

Συνάντηση Προεδρείου Ομοσπονδίας με Υπουργό Ναυτιλίας...


 ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΝΩΣΕΩΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ Λ.Σ
    Πειραιάς,  13  Ιουλίου 2012
    Πραγματοποιήθηκε σήμερα Παρασκευή 13/7/2012 συνάντηση του Προεδρείου της Ομοσπονδίας με τον Υπουργό Ναυτιλίας κ. Κωστή Μουσουρούλη.
    Η συνάντηση είχε κατά κύριο λόγο ενημερωτικό χαρακτήρα, εκθέτοντας στον κ. Υπουργό αναλυτικά το σύνολο του διεκδικητικού μας πλαισίου, ενώ παράλληλα ιεραρχήσαμε και θέσαμε τις προτεραιότητες μας, για το επόμενο διάστημα, όπως:
    ΘΕΜΑΤΑ ΑΜΕΣΗΣ ΕΠΙΛΥΣΗΣ
    1. Η άμεση ολοκλήρωση των διαδικασιών υπογραφής του Π.Δ. «Τοποθετήσεις, μεταθέσεις και αποσπάσεις του προσωπικού Λιμενικού Σώματος στο εσωτερικό και στο εξωτερικό» καθώς και η άμεση διεξαγωγή των συμβουλίων Τοποθετήσεων και Μεταθέσεων έτους 2012.
    2. Η άμεση επίλυση των προβλημάτων ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης, τόσο σε ότι αφορά τις οφειλούμενες δαπάνες, όσο και στις απαιτούμενες παρεμβάσεις που απαιτούνται ώστε να μην ξανά υπάρξει στο μέλλον αντίστοιχο πρόβλημα.
    3. Η άμεση επίλυση του ζητήματος των οφειλούμενων οδοιπορικών δαπανών και η ολοκλήρωση των διαδικασιών που απαιτούνται, για την ενεργοποίηση της νέας ΚΥΑ για τις ημέρες εκτός έδρας των ΠΛΣ (πλεύσιμα).
    4. Η ολοκλήρωση των θεμάτων του μισθολογίου, στην κατεύθυνση της προεκλογικής δέσμευσης και των τριών κομμάτων που συμμετέχουν στην κυβέρνηση για την μη συνέχιση των περικοπών που έχουν συντελεσθεί το προηγούμενο διάστημα και την άρση του παγώματος των μισθολογικών προαγωγών.

    ΘΕΜΑΤΑ - ΣΤΟΧΟΙ
    1. Ακαδημία Λ.Σ.
    2. Κατ' έτος προσλήψεις με στόχο την αποκατάσταση των αποστρατειών και την κάλυψη των τεράστιων κενών της οργανικής δύναμης.
    3. Δυνατότητα εισαγωγής στις παραγωγικέ σχολές Λ.Σ. μέσω των Πανελληνίων Εξετάσεων.
    4. Εξεύρεση νέων πόρων για την δημιουργία αποθεματικών των ασφαλιστικών ταμείων καθώς και την αποκατάσταση των ζημιών που υπέστησαν από το PSI  (κούρεμα).
    Επίσης  εκτενής συζήτηση έγινε για τις νέες δομικές αλλαγές που αποφάσισε η κυβέρνηση με την επανασύσταση του Υπουργείου Ναυτιλίας, εκφράζοντας από την πλευρά μας εύλογες ανησυχίες και προβληματισμούς που έχουν να κάνουν με τον τρόπο διαχείρισης του όλου ζητήματος, έχοντας πλέον την εμπειρία από τις προηγούμενες αλλαγές και των προβλημάτων που αυτές δημιούργησαν στο Σώμα.
    Στην κατεύθυνση αυτή η θέση μας είναι ότι το Αρχηγείο Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. πρέπει να είναι ο εγγυητής της νέας αυτής προσπάθειας, παραμένοντας στα χαρακτηριστικά, τα οποία έχουν προσδιοριστεί με τον ιδρυτικό του Νόμο, με τις σχετικές προσθήκες που απαιτούν οι νέες συνθήκες.
    Άποψη μας είναι ότι απαραίτητο συστατικό για την επιτυχία των νέων αλλαγών, είναι η ισόρροπη ανάπτυξη των δυο βασικών πυλώνωνπου αποτελούν τις αρμοδιότητες του νέου Υπουργείου, με ταυτόχρονη δε αναβάθμιση του ανθρώπινου δυναμικού του Λ.Σ. - ΕΛ.ΑΚΤ μέσω των αναγκαίων υποδομών που απαιτούνται για την υποστήριξη του έργου τους.
    Ακόμη σημαντικός παράγοντας είναι η ενεργή συμμετοχή και ο ρόλος του νέου Υπουργείου σε θέματα κοινού ενδιαφέροντος με το υπόλοιπα Σώματα, όπως αυτά των μισθολογίων, του ασφαλιστικού και γενικά εργασιακών θεμάτων που από κοινού καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε με τις  Ε.Δ. και τα Σ.Α., γιατί στο παρελθόν στον τομέα αυτό το πρώην ΥΕΝ είχε επιδείξει πολύ χαμηλά αντανακλαστικά έως αδιαφορία, με αποτέλεσμα να γινόμαστε ουρά των υπολοίπων και όχι συνδιαμορφωτές, ρόλο που είχαμε το προηγούμενο διάστημα μέσω του ΥΠτΠ.
    Από την πλευρά του ο κ. Υπουργός μας διαβεβαίωσε, ότι ο νέος φορέας θα ανταποκριθεί πλήρως στις υποχρεώσεις του, θα κινηθεί με γνώμονα τον λειτουργικό εκσυγχρονισμό των δομών του Υπουργείου, με στόχο την ανταγωνιστικότητα της ελληνόκτητης ναυτιλίας και την ελκυστικότητα της ελληνικής σημαίας, χωρίς να υπολείπεται σε τίποτα το δεύτερο σκέλος των αρμοδιοτήτων του το οποίο περιλαμβάνει την φύλαξη των θαλασσίων συνόρων και γενικότερα τα θέματα της ασφάλειας στους τομείς αρμοδιότητας του Αρχηγείου Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.
    Τα παραπάνω θα πραγματοποιηθούν με αναβάθμιση των υποδομών και των τεχνικών συστημάτων, τη διαλειτουργικότητα και την εξυπηρέτηση των εθνικών στόχων. Στην προσπάθεια αυτή πρωταρχικό ρόλο θα έχει το Λιμενικό Σώμα.
    Στη συνέχεια δήλωσε ότι θα καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για άμεση επίλυση των θεμάτων που θέσαμε ως προτεραιότητα, ενώ σε ότι αφορά θεσμικές παρεμβάσεις αυτές θα πραγματοποιηθούν με νέο νόμο πλαίσιο μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους, στον οποίο και είναι ανοικτός σε κάθε πρόταση μας.
    Τέλος πιστεύουμε σε μια θετική και ειλικρινή συνεργασία με κοινό στόχο την αναβάθμιση των Υπηρεσιών του Αρχηγείου Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ και των στελεχών του.
    Για το Δ.Σ.
    Ο Πρόεδρος        Ο Γεν. Γραμματέας
    Δριβάκος Γεώργιος       Κατσίνας Σωτήριος