ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

To PEIRATIKO REPORTAZ ΠΑΝΤΑ ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ!

Πέμπτη 2 Αυγούστου 2012

Συνάντηση των Ομοσπονδιών και των Ενώσεων των Σωμάτων Ασφαλείας με τον Υπουργό Ναυτιλίας και Αιγαίου κ. Κωστή ΜΟΥΣΟΥΡΟΥΛΗ

Τετάρτη, 1 Αυγούστου 2012

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΠΟ ΠΕΑΛ.Σ



Στο πλαίσιο των συναντήσεων με την πολιτική Ηγεσία των Σωμάτων Ασφαλείας, πραγματοποιήθηκε σήμερα συνάντηση των Προεδρείων των Ομοσπονδιών μας με τον Υπουργό Ναυτιλίας και Αιγαίου κ. Κωστή ΜΟΥΣΟΥΡΟΥΛΗ, παρουσία των γραμματέων του Υπουργείου κ.κ. Αθανάσιου ΜΠΟΥΣΙΟΥ και Αθανάσιου Χριστόπουλου, καθώς και του Αρχηγού του Λιμενικού Σώματος Αντιναυάρχου Δημητρίου ΜΠΑΝΤΙΑ, προκειμένου να υποβάλλουμε υπόμνημα αιτημάτων με στόχο την αντιμετώπιση των σοβαρών προβλημάτων που ταλανίζουν τους ένστολους και θέτουν εν κινδύνω το αγαθό της ασφάλειας των συμπολιτών μας.

Από τους εκπροσώπους των Ομοσπονδιών έγινε αναφορά στην επιτακτική ανάγκη στήριξης της αποστολής των εργαζομένων στα Σώματα Ασφαλείας, στην οριακή κατάσταση που βιώνουμε ως χώρα και την αναγνώριση επιτέλους της προσφοράς των ένστολων, με την θεσμική και εργασιακή τους θωράκιση, αλλά και την μη περαιτέρω μείωση των γλίσχρων αποδοχών τους σύμφωνα με τις δεσμεύσεις του κ. Πρωθυπουργού, τονίζοντας για μια ακόμη φορά ότι οι ένστολοι δεν αντέχουν άλλες περικοπές.


Επισημάνθηκε επίσης ότι οι συνάδελφοι ουσιαστικά υποφέρουν τόσο από την τεράστια πίεση για την ανταπόκριση στην αποστολή τους με τις δυσλειτουργίες των Υπηρεσιών τους. Τονίστηκε δε ότι αυξάνονται οι νεκροί κατά τη διάρκεια του καθήκοντος και οι καθημερινοί τραυματισμοί λαμβάνουν ανησυχητικές διαστάσεις πράγμα που απαιτεί την άμεση λήψη μέτρων για την αποτροπή των αιτιών που οδηγούν σ' αυτές τις άσχημες καταλήξεις

Πέραν όμως αυτών τέθηκαν και ζητήματα, χωρίς κανένα οικονομικό κόστος, που η διευθέτησή τους θα σημάνει την άμεση ανακούφιση των δοκιμαζόμενων συναδέλφων.

Ο κ. Υπουργός από την πλευρά του συμμερίστηκε την αγωνία που βιώνουν οι συνάδελφοί μας και μας διαβεβαίωσε ότι σε ό,τι αφορά τις μισθολογικές δαπάνες καταβάλλει προσπάθειες για να μην υπάρξουν άλλες περικοπές, αλλά να ληφθούν μέτρα ηθικής ανάταξης των ενστόλων.