ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

To PEIRATIKO REPORTAZ ΠΑΝΤΑ ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ!

Τρίτη 12 Φεβρουαρίου 2013

Ο τρόπος που έγινε το «κακό» γεννά πλήθος ερωτημάτων για την κατάσταση συρματόσχοινων και των άλλων εξαρτημάτων, αν έπρεπε να έχουν αλλαχτεί και δεν αλλάχτηκαν

Πέντε νεκροί ναυτεργάτες σε κρουαζιερόπλοιο
"ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ"
αναδημοσίευση
 
 
Νέα ναυτική τραγωδία καταγράφηκε την Κυριακή με 5 νεκρούς ναυτεργάτες και τρεις τραυματίες, από τους οποίους οι δύο είναι Ελληνες.
  Οι πέντε ναυτεργάτες σκοτώθηκαν στο κρουαζιερόπλοιο «THOMSON MAJESTY», κατά τη διάρκεια γυμνασίου εγκατάλειψης με σωστική λέμβο. Το κρουαζιερόπλοιο βρισκόταν αγκυροβολημένο στο λιμάνι της Σάντα Κρουζ Ντε Λα Πάλμα των Καναρίων Νήσων, έχει διαχειρίστρια εταιρεία την «Core Marine», που ανήκει στον όμιλο Λούη και είναι ναυλωμένο στην εταιρεία «Thomson Cruises» με έδρα τη Βρετανία.

Από τις μέχρι τώρα πληροφορίες που δίνονται από το υπουργείο Ναυτιλίας η βάρκα αφού κατέβηκε κανονικά, κατά το ανέβασμά της κατά πάσα πιθανότητα έσπασαν τα σύρματα μάλλον στα καπόνια και αφού αναποδογύρισε «μέτρησε» 20 μέτρα ύψος και έπεσε στη θάλασσα.
 Γενικά ο τρόπος που έγινε το «κακό» γεννά πλήθος ερωτημάτων για την κατάσταση συρματόσχοινων και των άλλων εξαρτημάτων, αν έπρεπε να έχουν αλλαχτεί και δεν αλλάχτηκαν κ.λπ
. Οι πέντε νεκροί ναυτεργάτες είναι τρεις Ινδονήσιοι, ένας Φιλιππινέζος και ένας Γκανέζος. Πρόκειται για τα πληρώματα βαβέλ που επικρατούν πλέον στα κρουαζιερόπλοια, δηλαδή ναυτεργάτες χαμηλόμισθοι, ανασφάλιστοι, θύματα του διεθνούς δουλεμπορικού κυκλώματος, που όπως έχει αποδείχτηκε και με το ναυάγιο, ακριβώς πριν από ένα χρόνο, του κρουαζιερόπλοιου «COSTA CONCORDIA», δυσκολεύονται ακόμα και να συνεννοηθούν.