ΠΕΑΛΣ
 Αριθμ. Πρωτ.08/13
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ


Με αφορμή την πρόσκληση της Επιτροπής Ελέγχου Κυβερνητικού Έργου του Υπουργείου Ναυτιλίας και Αιγαίου και του Τμήματος Ναυτιλίας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Ε.Κ.Μ., σε ανοιχτή δημόσια διαβούλευση, με αντικείμενο το περιεχόμενο του Σχεδίου Νόμου «Ανασυγκρότηση του Υπουργείου Ναυτιλίας και Αιγαίου και άλλες διατάξεις», σας γνωρίζουμε ότι η ΠΕΑΛΣ αποφάσισε να μην συμμετέχει στην διαδικασία, καθώς βασική θέση του ΣΥΡΙΖΑ αποτελεί η «αποστρατικοποίηση του ΥΝΑ», γεγονός που μας βρίσκει κάθετα αντίθετους.
Οι αλλεπάλληλοι νομοθετικοί πειραματισμοί του πρόσφατου παρελθόντος και τα προβλήματα που ανέκυψαν από αυτό το εγχείρημα, ενισχύουν την αντίθεση της ΠΕΑΛΣ σε αυτή την ιδεοληψία και αποδεικνύουν γιατί η επανασύνδεση του διοικητικού φορέα της ναυτιλίας με το Λ.Σ. είναι η μοναδική αξιόπιστη λύση και επομένως αποτελεί για εμάς αδιαπραγμάτευτη «κόκκινη γραμμή».

Τα στελέχη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. αποδεικνύουν καθημερινά εδώ και ένα περίπου αιώνα, ότι διαθέτουν την ικανότητα αλλά και την τεχνογνωσία, να στηρίξουν όσο κανείς άλλος τον διοικητικό φορέα της ναυτιλίας, συμβάλλοντας από την πλευρά τους στην καθιέρωση της ελληνικής ναυτιλίας ως την μεγαλύτερη ναυτιλιακή δύναμη παγκοσμίως και έναν από τους σημαντικότερους οικονομικούς τομείς ανάπτυξης της χώρας μας. 

Η ΠΕΑΛΣ σταθερή στις θέσεις της όλα αυτά τα χρόνια υποστηρίζει ότι το σχέδιο νόμου θα πρέπει να ρυθμίσει τα θέματα που αφορούν την οργάνωση, τη διοίκηση και την αποστολή του Λιμενικού Σώματος, δημιουργώντας σταθερές και διαχρονικές δομές, διατηρώντας κατακτήσεις που λειτούργησαν όπως αυτή του Αρχηγείου Λιμενικού Σώματος, μέσα σε ένα ισχυρό θεσμικό πλαίσιο που δίνει απαντήσεις, αντί να γεννά ασάφειες και ερωτηματικά.
Για το Δ.Σ.
Ο Πρόεδρος                        Ο Γενικός Γραμματέας
Δημήτριος ΣΑΪΤΑΚΗΣ      Σπυρίδων ΠΑΣΣΑΚΟΣ