ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

To PEIRATIKO REPORTAZ ΠΑΝΤΑ ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ!

Σάββατο 5 Οκτωβρίου 2013

Αλλαγές στο χειμερινό ακτοπλοϊκό τοπίο...

Δεν είναι απίθανη μείωση δρομολογίων, ενώ πιθανή θεωρείται η αντικατάσταση των πλοίων μέχρι το Μάρτη

www.alithia.gr
ANAΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ
 
4/10/2013

Το τοπίο των ακτοπλοϊκών συγκοινωνιών φυσικά και δεν έμεινε ανεπηρέαστο από την οικονομική κρίση, γεγονός που αποτυπώνεται στο πρόγραμμα των εβδομαδιαίων δρομολογίων, τα οποία από τις αρχές του Σεπτέμβρη περιορίστηκαν σε 6, με τις δύο εταιρείες, που έχουν πλοίο τους στη γραμμή Χίου – Πειραιά, να εκτελούν εναλλάξ τα δρομολόγια, καθημερινά, εκτός Σαββάτου, ημέρα που ούτε μπορείς να ταξιδέψεις ακτοπλοϊκώς από Χίο για Πειραιά, ούτε από Πειραιά για Χίο.
Κι αν αυτές είναι οι φθινοπωρινές συνθήκες, τουλάχιστον με βάσει το πλάνο των δρομολογίων που έχει δημοσιευθεί και καλύπτει το διάστημα μέχρι τέλος Οκτωβρίου, άγνωστο είναι ακόμα αν θα υπάρξουν κι άλλες περικοπές, εν’ όψει χειμερινών δρομολογίων, που αναμένεται να ανακοινωθούν αυτές τις ημέρες από την HSWκαι την BSF.
Άλλωστε στο σχετικό ερώτημα ο ναυτιλιακός πράκτορας, Θόδωρος Μιχαλάκης, απάντησε στην «Α» ότι «όλα είναι πιθανά».
Όσον αφορά τις αλλαγές, δεδομένες πρέπει να θεωρούνται εκείνες στα πλοία που θα εκτελούν τα δρομολόγια το χειμώνα. Ήδη η HSW  υπέβαλε αίτημα στο Συμβούλιο Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών για αντικατάσταση του «Νήσος Χίος» με το «Αριάδνη» από τις 16 Οκτωβρίου, αντικατάσταση την οποία ο κ.  Μιχαλάκης, χαρακτήρισε  θετική, αφού πρόκειται για ένα μεγαλύτερο πλοίο, με περισσότερες καμπίνες και μεγαλύτερο γκαράζ, που καλύπτει τις ανάγκες ζήτησης της χειμερινής περιόδου.
Μάλιστα είναι πιθανό το «Νήσος Χίος» να μείνει σε ακινησία για μεγαλύτερο, από το παρελθόν, διάστημα και το «Αριάδνη» - αν το ΣΑΣ εγκρίνει το αίτημα- να είναι στη γραμμή μας μέχρι το Μάρτη.
Δεν αποκλείεται ανάλογη κίνηση να κάνει και η δεύτερη εταιρεία, αντικαθιστώντας για μεγαλύτερο διάστημα το BlueStarPatmos.
Στις δηλώσεις του στην ΑΛΗΘΕΙΑ ο κ. Μιχαλάκης αναφέρθηκε επίσης στο θέμα των εκπτώσεων στα εισιτήρια, που όσον αφορά τους φοιτητές και τις οικογένειές του, συνεχίζεται το μείον 35%, μέχρι τις 15 Οκτωβρίου με τα πλοία της BSFκαι μέχρι τις 20 Οκτωβρίου με τα πλοία της HSW, ενώ επίσης διαβεβαίωσε ότι παραμένει σε ισχύ το καθεστώς των μειωμένων, κατά 50%, εισιτηρίων για τους συνταξιούχους ΝΑΤ.