ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

To PEIRATIKO REPORTAZ ΠΑΝΤΑ ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ!

Δευτέρα 25 Νοεμβρίου 2013

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΙΘΑΚΗΣΙΩΝ ΝΑΥΤΙΚΩΝ: ΕΚΦΡΑΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΗ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΑΚΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ...

ΕΚΦΡΑΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΗ ΜΑΣ
20.11.13
ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΚΥΡΙΟ ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΜΠΟΡΙΚΗΣ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ

Κύριε  Υπουργέ, Σας αποστέλλουμε αυτή την επιστολή εκφράζοντας  την αγανάκτηση μας  για το συγκοινωνιακό πρόβλημα που έχει προκύψει στο νησί της Ιθάκης, ύστερα από την ανάληψη της γραμμής ΙΘΑΚΗ/ΣΑΜΗ/ΠΑΤΡΑ  από την Ναυτιλιακή Εταιρία STRINTΖIS LINES την 01/11/2013 με το πλοίο  ΕΠΤΑΝΗΣΟΣ.
 Η πιο πάνω Ναυτιλιακή Εταιρία όπως σας είναι ήδη γνωστό, ύστερα από την ανάληψη της γραμμής την 01/11/2013 δήλωσε άμεση ακινησία για δυο μήνες, ενώ το πλοίο ήταν ήδη σε ακινησία για αρκετό διάστημα.

Το Νησί αυτή την στιγμή έχει μια συγκοινωνία όχι πια καθημερινά, αλλά τρεις φορές την εβδομάδα με μια ακτοπλοϊκή γραμμή που δεν έχει καμιά σχέση με την γραμμή που έχει αναλάβει ο κύριος Στρίντζης.
Συγκεκριμένα από την 1η του Νοέμβρη η συγκοινωνία γίνεται με το ζακυνθινό καράβι ΑΝΔΡΕΑΣ ΚΑΛΒΟΣ προς Κυλλήνη μέσω Πόρου και μόνο Πέμπτη, Κυριακή και Δευτέρα.
Το νέο αυτό δρομολόγιο δεν είναι αποδεκτό γιατί στην ουσία αποκόπτει πλήρως την Ιθάκη από την Κεφαλονιά και ιδιαίτερα από το Αργοστόλι, δημιουργεί άμεσους κινδύνους στην υγεία των πολιτών της Ιθάκης, λαμβανομένου υπ' όψιν του γεγονότος της άθλιας κατάστασης που βρίσκεται εξ αιτίας της εγκατάλειψής του από την κυβερνητική πολιτική Κέντρου Υγείας Ιθάκης. Επίσης, δημιουργεί ανυπέρβλητα προβλήματα στις επαγγελματικές, φορολογικές, δικαστικές και άλλες υποχρεώσεις των κατοίκων του νησιού μας, εξ αιτίας του παράλληλου κλεισίματος όλων των δημόσιων υπηρεσιών στην Ιθάκη και της μεταφοράς τους στο Αργοστόλι. Επιπλέον, αποκόπτει εντελώς την Ιθάκη από την Πάτρα, στην οποία αναγκαστικά μεταβαίνουν οι συμπολίτες μας για λόγους υγείας, παιδείας και επαγγελματικών υποχρεώσεων. Παράλληλα, δημιουργεί πλήρη αδυναμία στους μόνιμους κατοίκους του νησιού μας να μεταβούν στην υπόλοιπη Ελλάδα αλλά και στους συμπατριώτες μας που ζουν σε άλλα μέρη της πατρίδας μας και κυρίως στην Αθήνα στο να έλθουν στην Ιθάκη, γιατί η νέα ακτοπλοϊκή γραμμή  δεν εξυπηρετείται από κανένα μέσο μαζικής μεταφοράς.
Από Κυλλήνη το καράβι αναχωρεί στις 8 το πρωί. Αυτό σημαίνει ότι κάποιος που θα ταξιδέψει από την Αθήνα, για να είναι στην Κυλλήνη στις 8 πρέπει να ξεκινήσει δύο - τρεις ώρες μετά τα μεσάνυχτα αν έχει δικό του αυτοκίνητο ή να ταξιδέψει από την προηγούμενη μέρα και να διανυκτερεύσει στην περιοχή, με ότι αυτό συνεπάγεται σε άγχος, κόπο και έξοδα.
·         Ζητάμε    με κάθε τρόπο δρομολόγηση πλοίου στη γραμμή Ιθάκη - Σάμη - Πάτρα εκ μέρους του κράτους ως υποχρέωση αυτού, που στηρίζεται στην αρχή της νησιωτικότητας η οποία είναι συνταγματικά κατοχυρωμένη.
·         Ζητάμε από εσάς Κύριε Υπουργέ να σταματήσετε να μας Απαξιώνετε και να μην μας εξευτελίζετε  στερώντας  την ακτοπλοϊκή  συγκοινωνία που μας έχει απομείνει.
·         Ζητάμε να μην μας αντιμετωπίζετε σαν πολίτες Β Κατηγορίας  Επειδή Ζούμε σε Νησί.
·         Ζητάμε  να μας δώσετε την συγκοινωνία που δικαιούμαστε και να δείξετε σεβασμό σε ένα νησί όπως η Ιθάκη που έχει μεγάλη Ναυτική Παράδοση.
ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΥΛΛΟΓΟ ΙΘΑΚΗΣΙΩΝ ΝΑΥΤΙΚΩΝ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΔΑΓΛΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ / ΠΛΟΙΑΡΧΟΣ Ε.Ν