ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

To PEIRATIKO REPORTAZ ΠΑΝΤΑ ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ!

Τρίτη 11 Φεβρουαρίου 2014

Διαφωνούμε κάθετα με τις δικαστικές διώξεις δημοσιογράφων για τέτοιου είδους "αδικήματα" αφού το ζήτημα εκφεύγει κατά πολύ από μία απλή δικαστική διερεύνηση!

ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΟΡΙΑ ΣΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΟΠΟΙΗΣΗ ΑΠΟΡΡΗΤΩΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ;
 
11/02/14 - 15:50
Την παρέμβαση της Εισαγγελίας Πρωτοδικών προκάλεσε δημοσίευμα της καλής ιστοσελίδας peiratikoreporaz.blogspot.gr που επιμελείται μια εξίσου πολύ καλή συνάδελφος δημοσιογράφος του πειραϊκού ρεπορτάζ, η Πόπη Χριστοδουλίδου, αναφορικά με την διάθεση στελεχών της ΜΥΑ/ΛΣ σε φύλαξη στόχων υψηλής αξίας, πέρα από τα στενά πλαίσια των αποστολών της ΜΥΑ/ΛΣ.

Με εντολή της προϊσταμένης της Εισαγγελίας Παναγιώτας Φάκου διατάχθηκε η διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης με αντικείμενο τη διαρροή στρατιωτικών μυστικών από δράστες μη στρατιωτικούς, την οποία ανέλαβε να διενεργήσει η Διεύθυνση Κρατικής Ασφαλείας.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Εισαγγελίας η έρευνα διατάχθηκε «με αφορμή αναρτηθέν στο διαδίκτυο δημοσίευμα (Πειρατικό Ρεπορτάζ, 10-2-2014, Οι βατραχάνθρωποι του ΛΣ σε φύλαξη στόχων εκτός χώρου ΛΣ με τον νόμο) ..» ενώ τα προς διερεύνηση αδικήματα αφορούν:
(α) της μετάδοσης στρατιωτικών μυστικών και
(β) της μετάδοσης μυστικών πληροφοριών στρατιωτικής σημασίας.
Στην ανακοίνωση, σημειώνεται ότι «σύμφωνα με το Στρατιωτικό Ποινικό Κώδικα, υφίσταται αρμοδιότητα των κοινών ποινικών δικαστηρίων για τους μη στρατιωτικούς δράστες».
Εδώ καλούμαστε να απαντήσουμε το ερώτημα (παλιό, όσο και η δημοσιογραφία): Δημοσιεύονται θέματα, τα οποία πιθανόν να ενδιαφέρουν την κοινή γνώμη, (πιθανόν και όχι) τα οποία όμως μπορούν να θέσουν σε κίνδυνο στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας (στην συγκεκριμένη περίπτωση είχαμε "καταγγελία") 
Γιατί εν προκειμένω τα στελέχη της ΜΥΑ/ΛΣ μπορούν να καταστούν στόχοι τρομοκρατικών οργανώσεων κυριολεκτικά "από το πουθενά".
Δηλαδή, πρέπει να αυτολογοκρίνονται οι δημοσιογράφοι όταν πρόκειται για ζητήματα ασφάλειας εθνικής ή προσωπικής; 
Στην περίπτωση που εξετάζουμε εκτιμούμε ότι δεν ενδιαφέρει κανέναν πολίτη και καμία κοινή γνώμη αν θα διατεθούν από το ένα Σώμα Ασφαλείας (Λ/Σ) τα στελέχη σε αποστολές ενός άλλου Σώματος (αστυνομίας) σε ειδικές αποστολές από την στιγμή που δεν επαρκούν τα εξειδικευμένα στελέχη (ΕΚΑΜ, αντιτρομοκρατική κλπ) για φύλαξη στόχων.
Οι πολίτες θέλουν ασφάλεια. Τα εσωτερικά ζητήματα και οι εσωτερικές μετακινήσεις και κατανομές στα Σώματα Ασφαλείας, δεν τους ενδιαφέρουν.
Εν κατακλείδι:
Διαφωνούμε κάθετα με τις δικαστικές διώξεις δημοσιογράφων για τέτοιου είδους "αδικήματα" αφού το ζήτημα εκφεύγει κατά πολύ από μία απλή δικαστική διερεύνηση.
Αλλά διαφωνούμε και με την πρακτική δημοσιοποίησης τέτοιων "καταγγελιών" που δεν αφορούν κανέναν, πέρα από τους ανεγκέφαλους "καταγγέλλοντες", οι οποίοι το μόνο που καταφέρνουν είναι να στοχοποιούν τον ... εαυτό τους ή τους συναδέλφους τους στο σκοπευτικό τρομοκρατών.
Tμήμα ειδήσεων defencenet.gr