Κυρώσεις στη ΝΕΛ για τις ακυρώσεις

Θεόφιλος

Το Υπουργείο Αιγαίου και Ναυτιλίας απαντώντας σε επιστολή του Σταμάτη Κάρμαντζη για τα ανεκτέλεστα δρομολόγια της ΝΕΛ σημειώνει ότι έχει κινηθεί διαδικασία επιβολής διοικητικών και ποινικών κυρώσεων από τις αρμόδιες λιμενικές αρχές.

Στο έγγραφο που έχει τίτλο «Αναβολές και ματαιώσεις δρομολογίων Ε/Γ – Ο/Γ Θεόφιλος» αναφέρεται ότι τα νησιά του Βορειοανατολικού Αιγαίου εξυπηρετούνται από 3 επιδοτούμενα δρομολόγια εβδομαδιαίως όπως προβλέπεται από σύμβαση που έχει υπογραφεί το 2009 και έχει παραταθεί μετά από αίτημα της ΝΕΛ μέχρι και τις 31/10/2016. Τα 3 δρομολόγια που εξυπηρετούν τους νησιώτες του Βορείου Αιγαίου είναι:
1. Θεσσαλονίκη – Λήμνος – Μυτιλήνη – Χίος – Βαθύ
2. Καβάλα – Λήμνος – Μυτιλήνη – Χίος – Βαθύ
3. Καβάλα – Λήμνος – Μυτιλήνη – Χίος – Καρλόβασι – Άγιος Κύρηκος
Το Υπουργείο αναφέρει ότι παρά το γεγονός ότι τα μισθώματα καταβάλλονται κανονικά κάθε μήνα, η ΝΕΛ εκτελεί πλημμελώς τα ανωτέρω δρομολόγια, με αποτέλεσμα τα λιμεναρχεία Θεσσαλονίκης και Καβάλας (αφετήριοι λιμένες) να κινηθούν για την επιβολή διοικητικών και ποινικών κυρώσεων.
Περιμένουμε εναγωνίως να δούμε την εξέλιξη αυτή της υπόθεσης που μας αφορά άμεσα λόγω της ταλαιπωρίας που υφιστάμεθα από τις συνεχείς ακυρώσεις δρομολογίων, που εντείνουν την απομόνωση των κατοίκων των νησιών του Βορείου Αιγαίου.