ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

To PEIRATIKO REPORTAZ ΠΑΝΤΑ ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ!

Πέμπτη 8 Ιανουαρίου 2015

ΟΙ ΨΗΦΟΘΗΡΙΚΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ, ΤΟΥ ΕΝΤΟΣ 20 ΗΜΕΡΩΝ ΑΠΕΡΧΟΜΕΝΟΥ κ. ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ (κ. ΥΝΑ)- ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΑΕΝ!!!!!!



Πέμπτη 8 Ιανουαρίου 2014

PROS PEIRATIKOI@YAHOO.GR
ΕΠΙΣΤΟΛΗ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΠΡΟΣ ΠΕΙΡΑΤΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

  • Με βάση το νομοθετικό πλαίσιο λειτουργίας των Ακαδημιών Εμπορικού Ναυτικού (ΑΕΝ), τα μαθήματα στις ΑΕΝ έχουν έναρξη για το Α’ εξάμηνο (νεοεισερχόμενοι) το πρώτο δεκαήμερο του Οκτωβρίου.    
  • Τα μαθήματα, λοιπόν, ξεκίνησαν για τους πρωτοετείς στις 8/10/2014, έχει διεκπεραιωθεί το 90% της προβλεπομένης ύλης, έχουν προγραμματιστεί διαγωνίσματα για τη διαμόρφωση του προφορικού βαθμού μετά τις 7/1/2105, που επαναλειτουργούν οι ΑΕΝ (λόγω διακοπών Χριστουγέννων), και η εξεταστική περίοδος ξεκινά την 1/2/2015.     
                       Εμβόλιμα στην προαναφερόμενη πορεία του ακαδημαϊκού έτους 2014-2015 για τη δημόσια ναυτική εκπαίδευση και λίγες μέρες πριν την αποτυχία για εκλογή του ΠτΔ, όπου όλα δείχνουν ότι η χώρα οδεύει σε εθνικές εκλογές, ο απερχόμενος κ. ΥΝΑ υπογράφει την ΑΔΑ: Ω8Σ5ΟΠ-73Μ (17 Δεκεμβρίου 2014). Η απόφαση αυτή ορίζει την εισαγωγή 184 σπουδαστών/σπουδαστριών για το ακαδημαϊκό έτος 2014-2015!!!                                    
 Και ερωτάται ο κ. ΥΝΑ:                    

  1. Για ποιο λόγο εισάγονται αυτοί οι πρωτοετείς υποψήφιοι στις ΑΕΝ χωρίς να ερωτηθούν τα συμβούλια των ΑΕΝ, ώστε να εξηγήσουν στον απερχόμενο κ. ΥΝΑ ότι στις ημέρες του και με τα έργα του η δημόσια ναυτική εκπαίδευση είναι πλήρως εγκαταλελειμμένη και δεν “αντέχει” στο τέλος του χειμερινού εξαμήνου ανακατανομές τμημάτων των σπουδαστών, προγραμμάτων κ.α                
  2. Για ποιο λόγο δεν εισήχθησαν μαζί με τους υπολοίπους (δηλ. στις 8/10/2014). Τότε δεν είχε ανάγκη η ναυτική εκπαίδευση από 184 σπουδαστές επιπλέον και τώρα έχει?      
  3. Για ποιο λόγο ο απερχόμενος κ. ΥΝΑ ακολουθεί την τακτική “να σε κάψω Γιάννη και να σ’ αλείψω μέλι”, εφόσον οι συγκεκριμένοι νεοεισερχόμενοι, στο χρονικό διάστημα από 7/1/2015 έως 1/2/2015 δεν πρόκειται να αντιληφθούν τίποτε από τις τελευταίες παραδόσεις και, επομένως, όταν θα διαγωνιστούν τον Φεβρουάριο θα αποτύχουν όλοι με μαθηματική ακρίβεια και θα “χάσουν” το εξάμηνο.         
  4. Έχει επισκεφτεί ο απερχόμενος κ. ΥΝΑ στα χρόνια της Υπουργικής θητείας του οποιαδήποτε ΑΕΝ για να διαπιστώσει από κοντά τα προβλήματα και την εγκατάλειψη της δημόσιας ναυτικής εκπαίδευσης και μετά να υπογράφει τέτοιες αποφάσεις? Εδώ δεν χρειάζεται απάντηση. Την απάντηση την γνωρίζουμε: ένα μεγάλο ΟΧΙ.                                                                               
 Βεβαίως, υπάρχει και η πλέον πιθανή περίπτωση, αυτοί οι νεοεισερχόμενοι να ζητήσουν αναστολή σπουδών, συμβουλευόμενοι από τους “πανεπιστήμονες” του γραφείου του απερχόμενου κ. ΥΝΑ. Τότε, κατοχυρώνοντας τη θέση για το επόμενο ακαδημαϊκό έτος 2015-2016, θα έρθουν να φοιτήσουν τον Οκτώβριο του 2015.            

Σε αυτή την περίπτωση ερωτάται πάλι ο απερχόμενος κ. ΥΝΑ:                                

1.         Γιατί να υπάρχουν για το επόμενο ακαδημαϊκό έτος 184 θέσεις “κατειλημμένες” από υποψηφίους που απέτυχαν στη μοριοδότηση των τυπικών τους προσόντων, και αυτές οι θέσεις να αφαιρεθούν από νέους υποψηφίους που θα υποβάλλουν αίτηση το καλοκαίρι του 2015 και οι οποίοι πιθανότατα να έχουν αυξημένα τυπικά προσόντα?                           
2.         Ενδιαφέρει τον απερχόμενο κ. ΥΝΑ η δημόσια ναυτική εκπαίδευση και το ανθρώπινο δυναμικό της ή το μοναδικό μέλημά του είναι η άγρα ψήφων, ούτως ώστε να μην μελαγχολήσει στην οδό Γενναδίου μετά τις 25/1/2015?                      

Όσο και να προσπαθείτε, με κάθε τρόπο, να το αποφύγετε κ. απερχόμενε ΥΝΑ,  στις 25 του μηνός  κατά κει σε βλέπουμε!!                            



Ομάδα εκπαιδευτικών των ΑΕΝ