ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

To PEIRATIKO REPORTAZ ΠΑΝΤΑ ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ!

Σάββατο 7 Φεβρουαρίου 2015

Ηθικό δίδαγμα: Οταν πεινάνε οι απλήρωτοι ναυτεργάτες, δεν εμπιστεύεσαι ποτέ διαπλεκόμενους ένστολους εκπροσώπους ακτοπλόων εφοπλιστών!!!


Σάββατο 7 Φεβρουαρίου 2015

6 ΧΡΟΝΙΑ PEIRATIO REPORTAZ- ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ ΠΕΙΡΑΤΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Παρασκευή βράδυ στον καταπέλτη του επιβατηγού-οχηματαγωγού πλοίου του Ευ.Βεντούρη, πρώην Άγιος Γεώργιος και νυν Παναγία Τήνου , αρκούσαν λίγα λεπτά για να αντιληφθεί ακόμα και ο πλέον άσχετος με το λιμάνι και τους ακτοπλόους, πως,  μέσα στην δίνη της οικονομικής κρίσης,  οι ναυτεργάτες ζουν μία ανείπωτη τραγωδία, που ονομάζεται ΑΠΛΗΡΩΤΗ ΕΡΓΑΣΙΑ.  Και τσακίζει τις οικογένειες τους αλύπητα, με την ανοχή, για να μην γράψουμε τίποτα χειρότερο των προϊσταμένων των μεγάλων λιμενικών αρχών, όπως είναι το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πειραιά και φυσικά της μέχρι προχτές λαομίσητης κυβέρνησης Σαμαροβενιζέλων, αλλά ακόμα και αυτής του Γ.Παπανδρέου κι ακόμα πιο πίσω, Σημίτη,Καραμανλή κ.λ.π.

Του κ. Γ.Χαλά και της κοντινής του παρέας φυσικά και δεν τους καίγεται καρφί, αφού ο μισθός πέφτει κάθε μήνα, τα ταξίδια είναι ταξίδια κι από πάνω η απάντηση είναι μια ψευτομαγκιά της πλάκας και μια ειρωνεία σε εκείνους τους συνδικαλιστές, οι οποίοι γνωρίζουν ακόμα τα κατατόπια του λιμανιού και τα βασανιστικά βήματα στους καταπέλτες εκείνων των ναυτεργατών, που τους οφείλουμε τα πάντα.Αλλά δεν μας πολυνοιάζει, που εργάζονται απλήρωτοι, προσφέροντας ένα τεράστιο κοινωνικό έργο για το επιβατηγό κοινό και για τους νησιώτες μας!
 Το πλοίο δεν έκανε το δρομολόγιο του, γιατί ο κ. Βεντούρης δεν πλήρωσε ούτε ένα ευρώ από τους οφειλόμενους μισθούς στο πλήρωμα της κουβέρτας και 12 ναυτικοί προχώρησαν σε επίσχεση εργασίας.
Βέβαια, οι υπηρέτες των ακτοπλόων φρόντισαν να ομιλούν στον κ. υπουργό,Θ.Δρίτσα για τρεις απλήρωτους ναυτικούς, εξαπατώντας τον και δεν είχαν την ευθιξία και μόνο για αυτό να παραιτηθούν...
Ναυαρχιλίκια ξεδιάντροπα άνευ αξιοπρέπειας.
Ντροπή!

Πόπη Χριστοδουλίδου