ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

To PEIRATIKO REPORTAZ ΠΑΝΤΑ ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ!

Πέμπτη 14 Μαΐου 2015

Το ΕΞΠΡΕΣ ΠΗΓΑΣΟΣ στη γραμμή Λήμνος – Λαύριο ;

http://www.era-aegean.gr  ΕΡΑ ΑΙΓΑΙΟΥ-αναδημοσίευση
Σύνταξη: Μυρσίνη Τζινέλλη   
Τετάρτη, 13 Μάιος 2015

expres pigasos
Το πλοίο Εξπρές Πήγασος της HSW θα αναλάβει όπως όλα δείχνουν με απευθείας ανάθεση την άγονη γραμμή Λαύριο-Λήμνος - Άγιος Ευστράτιος-Καβάλα. Το Συμβούλιο Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών θα συνεδριάσει την άλλη Παρασκευή στη Νάξο και θα κληθεί να αποφασίσει για το θέμα.
Ο Υπουργός εξαντλεί όλα τα περιθώρια για να τηρηθεί η διαδικασία με τη ΝΕΛ , η οποία παρά τις ανά καιρούς δεσμεύσεις δεν πραγματοποιεί το δρομολόγιο σχεδόν ένα μήνα συνεχόμενο τώρα. Μονόδρομος όπως φαίνεται να κηρυχθεί έκπτωτη η ΝΕΛ και από αυτή την άγονη γραμμή, η οποία χρωστά δεδουλευμένα μηνών στους ναυτικούς όλων των πλοίων της με αποτέλεσμα τα περισσότερα να είναι ακινητοποιημένα με επίσχεση εργασίας.
Οι Λημνιοί είναι ευχαριστημένοι με αυτή την προοπτική και περιμένουν από τον Υπουργό να δρομολογήσει το πλοίο όσο το δυνατό γρηγορότερα. Το μέλος της επιτροπής διεκδίκησης για το ακτοπλοϊκό της Λήμνου Παναγιώτης Τσανταρλώτης μετά τη συνάντηση χθες με τον Υπουργό Ναυτιλίας , μιλώντας στην ΕΡΑ ΑΙΓΑΙΟΥ εκτίμησε ότι μέχρι τις 18 του μήνα θα ανακοινωθεί η δρομολόγηση του Εξπρές Πήγασος. Όσον αφορά για το συγκεκριμένο πλοίο ο κύριος Τσανταρλιώτης τόνισε ότι είναι μεν παλιό πλοίο, κατασκευής 1977 αλλά έχει συντηρηθεί για να προσφέρει αξιοπρεπείς υπηρεσίες. Το πρόβλημα είναι ότι το πλοίο δε διαθέτει πολλές καμπίνες ενώ την άλλη Παρασκευή στο ΣΑΣ το θέμα θα συζητηθεί διεξοδικά.