ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

To PEIRATIKO REPORTAZ ΠΑΝΤΑ ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ!

Τετάρτη 5 Αυγούστου 2015

Προκλητικά και σε βάρος των ναυτεργατών και του ΝΑΤ, χορηγήθηκε άδεια ελευθεροπλοϊας από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πειραιά και χωρίς να συζητηθεί στο Δ.Σ του ΝΑΤ, με αποτέλεσμα να πραγματοποιηθεί στις 29-7-2015 μεθόρμιση με ρυμουλκά του Ε/Γ – Ο/Γ πλοίου «AQUA JEWEL»!!!

      ΠΕΜΕΝ         ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ         ΠΕΕΜΑΓΕΝ       ΠΕΣ/ΝΑΤ    
Προς
·      Υπουργό Ναυτιλίας κ.Δρίτσα
·      Γ.Γ ΥΕΝ κ. Θεοτοκάς
·      Υπουργείο Ναυτιλίας & Αιγαίου /Διεύθυνση Ναυτικής Εργασίας
·      Κεντρικό Λιμεναρχείο Πειραιά /Λιμενάρχη κ.Ζαφειρίου
·      Λιμεναρχείο Περάματος
·      Λιμεναρχείο Κερατσινίου
·      Πρόεδρο και Δ.Σ του ΝΑΤ
·      ΜΜΕ
Κοινοποίηση:
·      Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία  
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ – ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ 
Προκλητικά και σε βάρος των ναυτεργατών και του ΝΑΤ, χορηγήθηκε άδεια ελευθεροπλοϊας από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πειραιά και χωρίς να συζητηθεί στο Δ.Σ του ΝΑΤ, με αποτέλεσμα να πραγματοποιηθεί στις 29-7-2015  μεθόρμιση με ρυμουλκά του Ε/Γ – Ο/Γ πλοίου «AQUA JEWEL» που βρισκόταν στον μώλο της Δραπετσώνας και να μεταφερθεί στο ναυπηγείο «Τσαγκαρινού» στο Πέραμα.

          Το Ε/Γ – Ο/Γ «AQUA JEWEL» όπως και τα πλοία «ΜΥΤΙΛΗΝΗ», «ΤΑΞΙΑΡΧΗΣ», «EUROPEAN EXPRESS», «ΘΕΟΦΙΛΟΣ», της Ναυτιλιακής Εταιρείας Λέσβου (ΝΕΛ), βρίσκονται σε διαδικασία κατάσχεσης και πλειστηριασμού με απόφαση του Δ.Σ του ΝΑΤ από τις 16-7-2015, από δηλωμένες οφειλές από φύλλα εκκαθάρισης, από τα ποσά των τρίμηνων αποδοχών που κατέβαλε το ΝΑΤ στους ναυτεργάτες με βάση τον ν.3816/2010 «περί εγκατάλειψης των ναυτικών», καθώς και από τα υπόλοιπα των δεδουλευμένων αποδοχών που διεκδικούν οι ναυτεργάτες.
          Να επισημάνουμε ότι το ΝΑΤ μόνο για την καταβολή των τρίμηνων αποδοχών με βάση τον ν.3816/2010, κατέβαλε στους 186 ναυτεργάτες το ποσό των 987.893,35 ευρώ.
          Απαιτούμε την άμεση παρέμβαση του υπουργείου Ναυτιλίας των υπηρεσιών του καθώς και του ΝΑΤ,   να σταματήσουν κάθε είδους   μεθοδεύσεις προς όφελος των εφοπλιστών, που υπονομεύουν τα οικονομικά συμφέροντα των ναυτεργατών και του ΝΑΤ.
       
ΟΙ ΔΙΟΙΚΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ

·      ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΝΑΥΤΙΚΟΥ
·      ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΚΑΤΩΤΕΡΩΝ ΠΛΗΡΩΜΑΤΩΝ ΜΗΧΑΝΗΣ Ε.Ν.  «Ο ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ»
·      ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΜΑΓΕΙΡΩΝ Ε.Ν
·      ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΝΑΤ


5 Αυγούστου 2015