ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

To PEIRATIKO REPORTAZ ΠΑΝΤΑ ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ!

Δευτέρα 29 Αυγούστου 2016

Δρίτσας από Ηράκλειο: Υπάρχει σχεδιασμός για το προσφυγικό...


    δρίτσας ηράκλειο
    Τριήμερη επίσκεψη στην Κρήτη πραγματοποιεί από σήμερα ο Υπουργός Ναυτιλίας Θοδωρής  Δρίτσας, συνοδευόμενος από τον αρχηγό του Λιμενικού Σώματος Αντιναύαρχο Σταμάτη Ράπτη. Πρώτος σταθμός της περιοδείας το Λιμεναρχείο Ηρακλείου, όπου στον Υπουργό τέθηκε η ανάγκη ενίσχυσης του στόλου του Λιμενικού, κυρίως για τη φύλαξη των νότιων θαλάσσιων συνόρων.
    Ο κ. Δρίτσας είπε ότι "ο στόλος θα ενισχυθεί τα επόμενα χρόνια", χωρίς να γίνει περισσότερο συγκεκριμένος, αφήνοντας παράλληλα αιχμές για τον διαγωνισμό που είχε γίνει επί συγκυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ όταν είχαν παραγγελθεί 6 σκάφη, αλλά παρελήφθησαν μόνο 2.
    Ερωτηθείς από τους δημοσιογράφους για το προσφυγικό, και τον σχεδιασμό που περιλαμβάνει την Κρήτη με την φιλοξενία 2.000 ατόμων, ο κ. Δρίτσας αρκέστηκε να πει ότι "υπάρχει σχεδιασμός, ο οποίος συνεχώς ανανεώνεται, βελτιώνεται και αναπροσαρμόζεται", χωρίς να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες, εξαίροντας, παράλληλα, τον ρόλο του Λιμενικού σε πανελλαδικό επίπεδο.
    Για το τραγικό δυστύχημα στην Αίγινα και το γεγονός ότι δεν βρέθηκαν δακτυλικά αποτυπώματα του 77χρονου στο τιμόνι του ταχύπλου, ο Υπουργός απάντησε ότι όλα τα στοιχεία βρίσκονται στη δικογραφία, και θα αποδοθεί δικαιοσύνη.
    δρίτσας ηράκλειο
    Την Τρίτη, 30/8/2016 στις 20:00, στη Βασιλική του Αγίου Μάρκου θα λάβει χώρα τελετή τιμητικής διάκρισης του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής από την Ιερά Αρχιεπισκοπή Κρήτης, για την προσφορά του στη διάσωση μεταναστών και προσφύγων.
    δρίτσας ηράκλειο
    Την Τετάρτη ο κ. Δρίτσας θα μεταβεί στη Γαύδο με το νεότευκτο σκάφος του λιμενικού σώματος που έχει λάβει την ονομασία «Νήσος Γαύδος».