ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

To PEIRATIKO REPORTAZ ΠΑΝΤΑ ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ!

Τρίτη 30 Αυγούστου 2016

Περισσότερα χρήματα στην αρχή!

http://www.typologies.gr                                              αναδημοσίευση ΚΑΝΑΛΙΑΗ κυβέρνηση θέλει να πάρει όσο περισσότερα χρήματα γίνεται από τη δημοπρασία των αδειών. Η δομή της διαδικασίας, με την απαγόρευση χρήσης της τεχνολογίας και της ενδοσυνεννόησης, στοχεύει στο να αποφευχθεί η κοινή στάση ορισμένων υποψηφίων για να κινηθούν χαμηλά οι προσφορές για τις άδειες. Ο σχεδιασμός της δημοπρασίας έχει γίνει από τη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας και το πληροφοριακό σύστημα του διαγωνισμού το έχει αναλάβει η SingularLogic, σε συνεργασία με την εξειδικευμένη εταιρεία ηλεκτρονικών δημοπρασιώνή  Eurobank Business Exchanges.

Το σημείο-«κλειδί» είναι η απουσία ενημέρωσης για τις κινήσεις των ανταγωνιστών κατά τη διάρκεια της δημοπρασίας. Οι υποψήφιοι δεν θα έχουν καμία δυνατότητα ενδοεπικοινωνίας, προκειμένου να αποφευχθεί η συνεννόηση, όπως γίνεται, στα δημόσια έργα. Ο καθένας θα είναι στο κουβούκλιο μόνος του και θα βλέπει στην πρώτη φάση της δημοπρασίας το ποσό του χτυπήματος στην οθόνη του υπολογιστή. Δεν θα γνωρίζει σε ποιο ύψος θα φθάνουν οι προσφορές των άλλων υποψηφίων, ούτε καν ποιοι είναι. Όταν αποσυρθούν οι υποψήφιοι και μείνουν μόνο δύο, η Επιτροπή της δημοπρασίας θα τους ενημερώσει για το ποιος είναι ο πρώτος και ποιος ο δεύτερος. Συνεπώς, θα είναι γνωστό για τον δεύτερο υποψήφιο το δεύτερο υψηλότερο τίμημα, ενώ ο πρώτος θα ξέρει πού έχει φτάσει η δημοπρασία. Και πάλι όμως δεν θα ξέρουν οι δύο υποψήφιοι ποιοι είναι.
Η Επιτροπή θα ζητήσει στη συνέχεια να καταθέσουν τις προσφορές τους για την απόκτηση της άδειας σε κλειστό φάκελο. Ο χαμένος της διαδικασίας θα μεταφέρει την προσφορά του στη διεκδίκηση της επόμενης άδειας αν βέβαια θέλει να συνεχίσει. Η προσφορά αυτή θα είναι δεσμευτική. Αυτό σημαίνει πως, ακόμη κι αν το τίμημα της δεύτερης άδειας είναι χαμηλότερο, η άδεια θα κατοχυρωθεί στον υποψήφιο που θα έχει προτείνει τα περισσότερα χρήματα στην προηγούμενη φάση αν το ποσό αυτό δεν έχει ξεπερασθεί από άλλον που συμμετέχει. Επίσης, κανένας από τους υποψηφίους δεν θα μπορεί να αποχωρήσει αν δεν ολοκληρωθεί η διαδικασία της δημοπρασίας και των τεσσάρων αδειών, ώστε να διασφαλιστεί η αξιοπιστία του διαγωνισμού και να μη γνωρίζει κανείς, εκτός από τους υπερθεματιστές, ποιοι έχουν πάρει τις άδειες. Με τον τρόπο αυτό η αγωνία θα κορυφωθεί μέχρι το τέλος και επομένως θα χτυπηθούν οι άδειες σε υψηλά επίπεδα.