ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

To PEIRATIKO REPORTAZ ΠΑΝΤΑ ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ!

Δευτέρα 29 Αυγούστου 2016

ΑΜΕΣΗ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ των αρθρων που αφορουν την εισαγωγή Αξιωματικων ΛΣ μεσω ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΩΝ σε Σχολη του ΛΣ εκτος ΣΝΔ....

www.limenika-nea.blogspot.gr-αναδημοσίευση


...και την κατ ετος κριση των ΑΡΧΙΠΛΟΙΑΡΧΩΝ - ΠΛΟΙΑΡΧΩΝ ΛΣ ΖΗΤΟΥΝ ΟΙ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΙ ΛΣ ... ΕΠΙΜΕΝΟΥΝ ΣΕ ΑΣΕΠ ΚΑΙ ΣΔΣΛΣ/ΣΝΔ ...ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΑΡΧ/ΡΧΩΝ και ΠΛΟΙΑΡΧΩΝ ΛΣ ΜΕΤΑ ΤΟ 2ο ΕΤΟς

Αποτέλεσμα εικόνας για ΑΠΑΞΙΩΣΗΘΥΕΛΛΑ ΣΤΟΥΣ ΚΟΛΠΟΥΣ ΤΩΝ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ ΛΣ.

 Σχεδόν απο το σύνολο των Αξιωματικών ΛΣ κρίνεται ως απαράδεκτο καθώς υποβαθμίζει  τόσο τον  Αξιωματικό ΛΣ όσο και το ΛΣ  το  προτεινόμενο  Άρθρο:   Μεταρρύθμιση του συστήματος εκπαίδευσης στελεχών ΛΣ-ΕΛΑΚΤ   στο υπο προώθηση νέο Σ/Ν του ΥΝΑΝΠ σύμφωνα με τo οποίο η εισαγωγή στις Σχολές Δοκίμων Σημαιοφόρων ΛΣ-ΕΛΑΚΤ θα ρυθμίζεται από το ακαδημαϊκό έτος 2017-2018 από τις διατάξεις του Ν. 1351/1983 (πανελλήνιες ) , όπως ισχύει και  με προεδρικό διάταγμα που θα εκδοθεί μετά από πρόταση των Υπουργών Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής και Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, θα ρυθμιστεί κάθε λεπτομέρεια που κρίνεται αναγκαία για την υλοποίηση της διατάξεως αυτής.
Οι αξιωματικοί επιμένουν στη μεσω ΑΣΕΠ  εισαγωγή  <<έτοιμων>>  Αξιωματικών ΛΣ στη Σχολη ΔΣΛΣ που βρίσκεται στη  ΣΝΔ ,  κατόχων  πτυχίων   πανεπιστημίων  έχοντας πολλοί απο αυτούς μεταπτυχιακό και διδακτορικό τίτλο . Θεωρούν μάλιστα οτι θα πρέπει να καταργηθει η πρόσληψη  αξιωματικών απευθείας κατάταξης καθώς οι εν λογω ειδικότητες  μπορούν να ενταχθούν στην πρόσληψη Αξιωματικών μέσω ΑΣΕΠ και φοίτηση τους στη Σχολη ΔΣΛΣ που βρίσκεται στη  ΣΝΔ.
Σε οτι αφορα την κατάργηση φοίτησης Αξιωματικών ΛΣ περαν της υποβάθμισης που θα επέλθει για τον αξιωματικό και το ΛΣ θεωρούν οτι η εν λογω ενέργεια ειναι μερος ενεργειών της αποστρατικοποίησης του Υπουργείου και του στρατιωτικού χαρακτήρα του ΛΣ  ενω σε οτι αφορά την ίδρυση σχολης Αξιωματικών ΛΣ θεωρούν οτι προκειται για άπιαστο όνειρο και οτι η προχειρότητα και η απαξίωση θα ειναι αυτά που θα κυριαρχούν σε μια τέτοια σχολή ...η οποια σε καμια περίπτωση δε θα μπορεί ΕΠΆΞΙΑ να αντικαταστήσει τη ΣΝΔ , τα πανεπιστήμια και τις ΑΕΝ .....
Τελος σε οτι αφορά τις Τακτικές Κρίσεις Αρχιπλοιάρχων -Πλοιάρχων ΛΣ-ΕΛΑΚΤ θεωρούν απαράδεκτο το εν λογω άρθρο και επιμένουν στη μη αλλαγή του σε οτι αφορά τους Αρχιπλοιαρχους - Πλοιαρχους ΛΣ .Το προτεινόμενο αρθρο εχει ως εξης

Τακτικές Κρίσεις Αρχιπλοιάρχων ΛΣ-ΕΛΑΚΤ

1. Το τελευταίο εδάφιο της παραγράφου 1 του άρθρου 3 του π.δ. 38/2012 “Συγκρότηση, σύνθεση και λειτουργία των Συμβουλίων Κρίσεων Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής.” (Α΄75), αντικαθίσταται ως ακολούθως:
“ Εφόσον δεν ορίζεται διαφορετικά από ειδικότερες διατάξεις, οι Αξιωματικοί Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. κρίνονται κατ` έτος, στις τακτικές κρίσεις ως ακολούθως:
α) Οι ανώτεροι και κατώτεροι Αξιωματικοί Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. οι οποίοι συμπληρώνουν τα απαιτούμενα προς προαγωγή γενικά τυπικά προσόντα μέχρι και την 31η Δεκεμβρίου του έτους, κατά το οποίο διενεργούνται οι τακτικές κρίσεις.
β) Οι Ανώτατοι Αξιωματικοί Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., πλην των Υποναυάρχων και Αντιναυάρχων Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. για τους οποίους ισχύουν ειδικότερες διατάξεις.”
2. Στην παράγραφο 4 του άρθρου 55 του π.δ. 81/2012 “Ιεραρχία, προαγωγές, μετατάξεις, αποστρατεία, ειδικές υποχρεώσεις και απαγορεύσεις προσωπικού Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής” (Α΄139), προστίθεται εδάφιο ως ακολούθως:
“Οι διατάξεις του άρθρου 47 εφαρμόζονται και στα στελέχη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. του προηγούμενου εδαφίου.”
3. H περίπτωση (γ) της παραγράφου 3 του άρθρου 45 του νόμου 3079/2002 (Α΄311), αντικαθίσταται ως ακολούθως:
“ γ) Από τις διατάξεις της παραγράφου 1 του παρόντος άρθρου, εξαιρούνται οι Αρχιπλοίαρχοι και οι Πλοίαρχοι Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. οι οποίοι δεν διανύουν τον καταληκτικό βαθμό εξέλιξής τους, καθώς και οι Πλωτάρχες και οι Σημαιοφόροι Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. με καταληκτικούς βαθμούς εκείνους του Αντιπλοιάρχου και Ανθυποπλοιάρχου Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. αντίστοιχα. Οι Αξιωματικοί Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. του προηγουμένου εδαφίου, κρίνονται όπως και οι λοιποί ομοιόβαθμοί τους οι οποίοι δεν συμπληρώνουν τριακονταπενταετία, εκτός εάν αιτηθούν να υπαχθούν στις διατάξεις της παραγράφου 1 του παρόντος άρθρου.