ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

To PEIRATIKO REPORTAZ ΠΑΝΤΑ ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ!

Δευτέρα 29 Αυγούστου 2016

Θ.ΔΡΙΤΣΑΣ: Είναι σημαντική η συνεισφορά του Λιμενικού στη διαχείριση των προσφυγικών ροών!

Ρεπορτάζ : Γεωργία Μακάκη
Φωτογραφίες : Νίκος Χαλκιαδάκης                                              http://www.neakriti.gr
αναδημοσίευση

Δρίτσας Λιμεναρχείο Λιμενικό Ηράκλειο

Τελευταία ενημέρωση:

Στο θέμα που "καίει" την Κρήτη αναφέρθηκε από το Ηράκλειο ο υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας.Σύμφωνα με τον κ. Δρίτσα που μίλησε για την πρόθεση μεταφοράς 2.000 προσφύγων στην Κρήτη «υπάρχει σχεδιασμός, είναι διαρκής, συνεχίζεται, ανανεώνεται, βελτιώνεται και αναπροσαρμόζεται» χωρίς όμως να αναφέρει κανένα συγκεκριμένο στοιχείο.  
Επισήμανε ακόμη ότι είναι σημαντική η συνεισφορά του Λιμενικού στη διαχείριση των προσφυγικών ροών .

Αιχμές Δρίτσα

Ο υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας μίλησε ακόμη στο ενδεχόμενο αύξησης  του λιμενικού στόλου, με αιχμές για τις κινήσεις που έγιναν στο παρελθόν και σημείωσε ότι «είναι σε εξέλιξη ένα φιλόδοξο πρόγραμμα για την αύξηση του στόλου . Ωστόσο υπήρξε κακός σχεδιασμός στο παρελθόν. Από τα 6 σκάφη παραγγέλθηκαν μόνο τα 2 γιατί έτσι έγινε ο διαγωνισμός και η εταιρία αποδείχθηκε αναξιόπιστη».
Ο κ.Δρίτσας συναντήθηκε με το λιμενάρχη Ηρακλείου και προβλέπεται συνάντηση στην Περιφέρεια.

Εκδήλωση τιμής του Λιμενικού 

Στο πλαίσιο της τριήμερης επίσκεψής του στο νησί μας, με αφορμή την ξεχωριστή εκδήλωση τιμής του Λιμενικού Σώματος από την Αρχιεπισκοπή Κρήτης, ο Θοδωρής Δρίτσας έχει μπαράζ επαφών και συναντήσεων με τα τοπικά υψηλόβαθμα στελέχη του Λιμενικού Σώματος, με εκπροσώπους των εργαζομένων αλλά και με τοπικά αυτοδιοικητικά και πολιτικά στελέχη...


Αναλυτικότερα, ο υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας πραγματοποιεί επίσκεψη μαζί με τον αρχηγό του Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής, αντιναύαρχο Σταμάτη Ράπτη.


Αφορμή για την τριήμερη επίσκεψη η τιμητική εκδήλωση της Τρίτης  που διοργανώνει η Ιερά Αρχιεπισκοπή Κρήτης στη Βασιλική του Αγίου Μάρκου, για την προσφορά του Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής στη διάσωση των προσφύγων. Τον υπουργό Ναυτιλίας σύμφωνα με όσα έχουν προγραμματιστεί συνοδεύει ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Γιάννης Θεοτοκάς και ο αρχηγός ο Α' υπαρχηγός Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., αντιναύαρχος Θεόδωρος Κλιάρης.