ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

To PEIRATIKO REPORTAZ ΠΑΝΤΑ ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ!

Τρίτη 30 Αυγούστου 2016

Λιμενικό: 5ετές σχέδιο αύξησης του στόλου!

WWW.PIREAS2DAY.GR
                                                   αναδημοσίευση
Ημερομηνία δημοσίευσης: 30/08/2016

Ενα φιλόδοξο, όπως το χαρακτήρισε, πρόγραμμα για την αύξηση των σκαφών στο Λιμενικό Σώμα, εξήγγειλε ο υπουργός Ναυτιλίας, Θοδωρής Δρίτσας, από το Ηράκλειο, χωρίς, όμως, να παρουσιάσει συγκεκριμένα στοιχεία.

Παράλληλα, αναφέρθηκε στο σχέδιο του υπουργείου για τη συντήρηση των σκαφών και όπως είπε, θα έρθουν στο Σώμα στο σώμα Λιμενοφύλακες με ειδικότητα τεχνίτη.
Οπως είπε: «Ήδη στο σύντομο χαιρετισμό- αντιφώνηση που έκανα πριν λίγο είπα, και μπορώ να δώσω και στοιχεία με την πρώτη ευκαιρία, ότι βρισκόμαστε σε μια περίοδο που, παρά τα τεράστια δημοσιονομικά προβλήματα στενότητας, είναι σε εξέλιξη ένα πολύ φιλόδοξο πρόγραμμα του Λιμενικού Σώματος για την αύξηση του στόλου.

Τώρα είμαστε σε ένα πρόγραμμα που την επόμενη 5ετία θα έχει αποδώσει.

Νομίζω τα επόμενα χρόνια θα έχουμε λύσεις πολύ καλύτερες από ότι έχουμε τώρα. Βέβαια υπήρξαν ευκαιρίες και στο παρελθόν, αλλά κακοί σχεδιασμοί οδήγησαν, για 6 σκάφη που είχαν παραγγελθεί να καταλήξουμε να παραληφθούν μόνο τα 2, γιατί ο διαγωνισμός έγινε με τέτοιο τρόπο που η εταιρία που ανέλαβε να κατασκευάσει αυτά τα σκάφη απεδείχθη αναξιόπιστη.

Συζητήσαμε και το θέμα της συντήρησης. Υπάρχουν διάφοροι τρόποι εκ των ενόντων να αντιμετωπίζεις τα ζητήματα αυτά. Ο δικός μας σχεδιασμός είναι να φέρουμε στο σώμα Λιμενοφύλακες με ειδικότητα τεχνίτη, ώστε για πρώτη φορά να οργανώσουμε υπηρεσιακές  επισκευαστικές βάσεις του Λιμενικού Σώματος.

Δε θα κάνουμε σε όλη την Ελλάδα, αλλά ήδη υπάρχουν σε υπολειτουργία στην Θεσσαλονίκη και στην Αττική. Θα τις ενισχύσουμε και θα τις στελεχώσουμε και όπου μπορούμε θα αναπτύξουμε καινούργιες.

Έτσι θα έχουμε έναν οργανωμένο τρόπο συντήρησης των σκαφών. Έχουμε ήδη μία σύμβαση ύψους ενός εκατομμυρίου εφτακοσίων χιλιάδων (1. 700.000) ευρώ που αφορά ανταλλακτικά και ήδη τρέχει, αφού υπογράψαμε μετά από διαγωνιστική διαδικασία την ανάθεση τους. Όλα αυτά είναι σχεδιασμοί που τους έχουμε βάλει μπρος και ήδη τρέχουν. Πιστεύω σε αυτό το επίπεδο η εικόνα θα είναι διαφορετική».