ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

To PEIRATIKO REPORTAZ ΠΑΝΤΑ ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ!

Τρίτη 30 Αυγούστου 2016

Αλλάζουν όλα σε ταχύπλοα – διπλώματα!

www.pireas2day.gr- αναδημοσίευση

Ημερομηνία δημοσίευσης: 30/08/2016

Την αναθεώρηση του κανονισμού που διέπει τα ταχύπλοα, όπως και τις διαδικασίες έκδοσης και ανανέωσης των διπλωμάτων για τους «καπετάνιους», προανήγγειλε ο υπουργός Ναυτιλίας, Θοδωρής Δρίτσας, από το Ηράκλειο.

Οπως είπε ο υπουργός, η διαδικασία, η οποία έχει ξεκινήσει πριν από πέντε μήνες, θα επισπευσθεί, καθώς όπως ο ίδιος παραδέχτηκε, έχει διαπιστωθεί κενό στο θεσμικό πλαίσιο.

Η δήλωση: «Σχέδιο υπήρχε και υπάρχει. Και τώρα, αν και πάγια θέση μου είναι ότι δεν έχει και τόσο νόημα να έρχεται ένα κράτος μια κυβέρνηση μετά από μια τραγωδία και να παίρνει μέτρα, όσο, να έχει οργανώσει όλο αυτό το σύστημα αντιμετώπισης τέτοιων ζητημάτων, ώστε αν είναι δυνατόν και για λόγους ειδικού πλαισίου λόγω εκλείψεων στο θεσμικό πλαίσιο να μην προκαλούνται τέτοιες τραγωδίες.

Η αλήθεια είναι ότι υπάρχει κενό στο θεσμικό πλαίσιο. Φάνηκε άλλωστε πάρα πολύ από τον τρόπο που ανανεώνονται οι άδειες διπλωμάτων σε υπερήλικες ανθρώπους.

Εμείς πέντε μήνες τώρα έχουμε ξεκινήσει αυτή τη διαδικασία, από τον Απρίλιο, αλλά τώρα θα επιταχύνουμε και ήδη έχουν δοθεί όλες οι οδηγίες, ώστε και το Υπουργείο και το Λιμενικό Σώμα
πολύ σύντομα θα προχωρήσουμε στην αναθεώρηση του ισχύοντος κανονισμού».