ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

To PEIRATIKO REPORTAZ ΠΑΝΤΑ ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ!

Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου 2016

Ακυρώθηκε ο διαγωνισμός για το πλοίο που θα φιλοξενούσε πρόσφυγες!

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ                            ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ
EUROKINISSI
Ακυρώθηκε ο διαγωνισμός για τη ναύλωση πλοίου από το υπουργείο Ναυτιλίας, το οποίο θα φιλοξενούσε προσωρινά πρόσφυγες στη Μυτιλήνη.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο υπουργός Ναυτιλίας Θοδωρής Δρίτσας υπέγραψε το μεσημέρι της Παρασκευής την ακύρωση της δεύτερης φάσης του διαγωνισμού, καθώς δεν υπάρχει πλέον έκτακτη ανάγκη για προσωρινή φιλοξενία προσφύγων-μεταναστών μετά τα επεισόδια στη Μόρια.
Οι πληροφορίες λένε ότι το σύνολο των προσφύγων έχει στεγαστεί, καθώς μετά τη φωτιά που εκδηλώθηκε στο hot spot της Μόρια την Δευτέρα αμέσως άρχισαν οι εργασίες για την αποκατάσταση των υποδομών που καταστράφηκαν από τη φωτιά και οι οποίες ακόμα βρίσκονται σε εξέλιξη.
Λόγω της απόφασης του υπουργού να ακυρωθεί ο διαγωνισμός δεν ανοίχθηκαν καθόλου οι φάκελοι των προσφορών που είχαν ήδη καταθέσει οι ενδιαφερόμενοι.
Να σημειωθεί ότι ο δήμαρχος Μυτιλήνης Σπύρος Γαληνός έστειλε επιστολή την Πέμπτη στον Θ.Δρίτσα, ο οποίος ανέφερε ότι η λύση ενός πλωτού Κέντρου Φιλοξενίας που θα βρίσκεται για μεγάλο χρονικό διάστημα στο κέντρο της πόλης της Μυτιλήνης, τους βρίσκει αντίθετους και η μόνη λύση στην παρούσα κατάσταση είναι η αποσυμφόρηση της Λέσβου.