ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

To PEIRATIKO REPORTAZ ΠΑΝΤΑ ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ!

Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου 2016

Γιώργος Δριβάκος: Είναι χρέος τιμής για όλους όσους είχαμε και έχουμε την ευθύνη γι αυτό, να αναγνωρίσουμε τα λάθη μας. Kαι να προχωρήσουμε από κοινού, μεγιστοποιώντας την δυναμική του παρελθόντος, συνθέτοντας, προσθέτοντας και πολλαπλασιάζοντας!

Στις 1:36 μ.μ. Παρασκευή, 23 Σεπτεμβρίου 2016

Πρωτοβουλία “Μαζί για την Ένωση”.
 Από τον χρόνο που πέρασε από τις τελευταίες εκλογές της ένωσης μέχρι και σήμερα, ως παρακαταθήκη πρέπει να κρατήσουμε και να διδαχθούμε όλοι, μόνο τα λάθη και τις παραλήψεις που μας οδήγησαν στο σημερινό αποτέλεσμα. Της παρακμής και της απαξίωσης των συνδικαλιστικών μας οργάνων.
Είναι χρέος τιμής για όλους όσους είχαμε και έχουμε την ευθύνη γι αυτό, να αναγνωρίσουμε τα λάθη μας και να προχωρήσουμε από κοινού μεγιστοποιώντας την δυναμική του παρελθόντος, συνθέτοντας, προσθέτοντας και  πολλαπλασιάζοντας, όχι όμως διχάζοντας, διαιρώντας και αφαιρώντας.

 Σε αυτή και μόνο την προσπάθεια δηλώνω σαφέστατα παρών στις εξελίξεις.

 Αποτελεί για μένα Ηθική υποχρέωση η επαναδραστηριοποίησή στα συνδικαλιστικά δρώμενα του Σώματος.
Σε μια τόσο δύσκολη συνδικαλιστικά συγκυρία, θεωρώ χρέος μου να μην επαναπαυτώ στις δάφνες, στην βολή και στην ησυχία μου, συμβάλλοντας με όλες μου τις δυνάμεις στην επανεκκίνηση της συνδικαλιστικής μηχανής του Σώματος, για να ξαναφέρουμε την χαμένη αίγλη, την ποιότητα, την αξιοσύνη και την αισθητική στους κόλπους του συνδικαλιστικού μας κινήματος.
 Στην απόφαση μου αυτή συνέβαλε τα μέγιστα η δική σας επιθυμία και προτροπή και κυρίως πολλών νέων συναδέλφων με όρεξη και δίψα για προσφορά στο συνάδελφο. 
Που θέλουν να βγουν μπροστά στον συνδικαλιστικό στίβο αλλά ταυτόχρονα τους φοβίζει και όλη αυτή η νοσηρή ατμόσφαιρα. Είναι φυσικό όταν ακούγονται στο παρασκήνιο φωνές για εκβιασμούς, εκφοβίσεις, ατέρμονη λασπολογία και άλλα  κατάπτυστα.
 Στόχος όλων αυτών των συναδέλφων ανδρών και γυναικών είναι να μπει ταφόπλακα στο μοντέλο του επαγγελματία συνδικαλιστή και να εγκαινιάσουμε όλοι μαζί το μοντέλο της ανιδιοτελούς προσφοράς χωρίς (προσωπικά) οφέλη και πλεονεκτήματα. Αυτό μας το σχέδιο των μεγάλων αλλαγών που και με  ευθύνη μου δεν έγιναν θα το ξεδιπλώσουμε στην συνέχεια.

Καλούμε λοιπόν την απερχόμενη ηγεσία της Ένωσης να αποδεχθεί τον διάλογο, να θέσουμε τις βάσεις και τις προϋποθέσεις πάνω σε ένα πλαίσιο Αρχών, για την ομαλή διεξαγωγή των εκλογών μέσα σε πνεύμα συνεργασίας και ενότητας, όπου οι συνάδελφοι με νηφαλιότητα και σωφροσύνη να μπορούν απερίσπαστοι να αποφασίσουν για το τι, ποιούς και πώς θέλουν την συνδικαλιστική τους εκπροσώπηση. 
Eκει θα αποδειχθεί και στην πράξη ποιος εννοεί την ενότητα.   Προχωρώντας όλοι  μαζί μετατρέποντας την εκλογική διαδικασία σε <<γιορτή>>. Όπως άλλωστε  αρμόζει στην στολή και στο Σώμα που υπηρετούμε και φιλοδοξούμε να εκπροσωπήσουμε. Κάνοντας πράξη και όχι σύνθημα το» Ένωση στην πράξη».

        Με τιμή
Δριβάκος Γιώργος.