ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

To PEIRATIKO REPORTAZ ΠΑΝΤΑ ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ!

Σάββατο 10 Δεκεμβρίου 2016

Ανεστάλη η απεργία της ΠΝΟ!

ploia-limania-630.jpg

Λύνουν κάβους τα πλοία | ΕUROKINISSI
Αναστολή των απεργιακών τους κινητοποιήσεων αποφάσισε νωρίς το πρωί του Σαββάτου η διοίκηση της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας (ΠΝΟ).
Έτσι, μετά από μια εβδομάδα που τα πλοία παρέμεναν δεμένα στα λιμάνια, από 'δώ και στο εξής λύνουν κάβους και ξεκινούν τα ακτοπλοϊκά δρομολόγια.

«Πρυτάνευσε η λογική» δήλωσε ο υπουργός Ναυτιλίας, Παναγιώτης Κουρουμπλής, μιλώντας το πρωί σε τηλεοπτικό σταθμό.
Υπενθυμίζεται ότι οι απεργιακές κινητοποιήσεις των ναυτεργατών ξεκίνησαν την Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου με πολλά αιτήματα στην αγωνιστική τους ατζέντα αλλά με κυρίαρχο αυτό της αλλαγής του φορολογικού τους πλαισίου, αίτημα των θεσμών.
Η ΠΝΟ σε ανακοίνωση που εξέδωσε το πρωί του Σαββάτου, αμέσως μετά την αναστολή της απεργίας, κάνει γνωστό ότι την απόφαση αυτή την έλαβε με την πεποίθηση ότι οι αρμόδιοι έλαβαν τα μηνύματα της απεργίας και με την κατανόηση των προβλημάτων των νησιωτών.
Ωστόσο, όπως αναφέρεται, οι ναυτεργάτες παραμένουν σε επιφυλακή περιμένοντας «χειροπιαστές αποδείξεις από τους κυβερνώντες για την επίλυση των προβλημάτων τους, σύμφωνα με τις διατυπωθείσες δηλώσεις τους».
Διακηρύσσει επίσης ότι αν σύντομα δεν υπάρξουν ουσιαστικές λύσεις στα αιτήματα του κλάδου μας, θα υπάρξει περαιτέρω κλιμάκωση του αγώνα τους.
Καλεί τους ναυτεργάτες, όπου και αν βρίσκονται, εν ενεργεία και συνταξιούχους, να παραμείνουν συσπειρωμένοι και σε διαρκή ετοιμότητα για να ανταποκριθούν στο κάλεσμα της Ομοσπονδίας για νέους αγώνες.