ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

To PEIRATIKO REPORTAZ ΠΑΝΤΑ ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ!

Τρίτη 17 Ιανουαρίου 2017

«Εντατικοποίηση σύγκλισης συμβουλίου Λ.Α.Π.»!

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΝΩΣΕΩΝ
ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΛΙΜΕΝΙΚΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ

www.poepls.gr    www.neaplefsi.gr- ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ

                                                                                                Πειραιάς: 13/01/2017
                                                                                                     Αρ.Πρωτ: 06/2017
Προς: Αρχηγό Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.
Αντιναύαρχο Λ.Σ. Ράπτη Σταμάτιο

Κοιν:
Πρόεδρος Λ.Α.Π.
Αρχιπλοίαρχο Λ.Σ. Λεοντάρα Κωνσταντίνο


Σχετ: Η από 11-01-2017 ανακοίνωση Ε.Π.Λ.Σ. Νοτίου Πελοποννήσου.
Ο Λογαριασμός Αλληλοβοηθείας Προσωπικού έχει ως αποκλειστικό σκοπό την κάλυψη αναγκών κυρίως ιατροφαρμακευτικών δαπανών των στελεχών του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. με χρήματα που αποκλειστικά καταβάλλονται από τους ίδιους.

Για μεγάλο χρονικό διάστημα ως Π.Ο.Ε.Π.Λ.Σ ήμασταν πρωταγωνιστές σε ένα σήριαλ που βασική θεματολογία του είχε τη νομιμοποίηση του Λ.Α.Π, ο οποίος από τη σύστασή του μέχρι και τον Μάιο του προηγούμενου έτους βρίσκονταν στον «αέρα».
Με το Ν.4404/16 και τη νομιμοποίηση του Λ.Α.Π. δόθηκε τέλος σε κάθε αρνητικό σενάριο για την τύχη των χρημάτων των συναδέλφων που εδώ και χρόνια είχαν συγκεντρωθεί.
Αφού ξεπεράστηκαν και οι δυσκολίες με την έκδοση Α.Φ.Μ. από τον Σεπτέμβριο και μετά ο Λογαριασμός κινείται κανονικά και καλύπτει δαπάνες των δικαιούχων σε γιατρούς και φάρμακα.
Το τελευταίο όμως χρονικό διάστημα δεχόμαστε παράπονα τόσο τοπικών Ενώσεων όσο και συναδέλφων μεμονωμένα, ότι μεσολαβούν μεγάλα χρονικά διαστήματα μεταξύ των συνεδριάσεων του συμβουλίου που ως αποτέλεσμα έχει την υπερβολική αναμονή για την ικανοποίηση των αιτημάτων των στελεχών του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. που σε κανονικές συνθήκες θα πρέπει να καλύπτονται σε χρόνο άμεσο.
Για το λόγο αυτό παρακαλούμε όπως από τη μία να εντατικοποιήσετε την σύγκλιση το συμβουλίου του Λ.Α.Π για τις προσεχείς ήμερες  και σε συνάρτηση με τα αιτήματα να μη μεσολαβεί μεγάλο χρονικό διάστημα από το επόμενο.
ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.
           Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ               Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΚΥΡΑΝΗΣ Κωνσταντίνος              ΤΣΙΑΝΟΣ Παναγιώτη