ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

To PEIRATIKO REPORTAZ ΠΑΝΤΑ ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ!

Τρίτη 17 Ιανουαρίου 2017

Γιώργος Δριβάκος:" Είμαστε στο παρά ένα μιας οδυνηρής ήττας. Ας μην γίνει πραγματικότητα:!!!


pros peiratikoi@yahoo.gr
επιστολή προς το πειρατικό ρεπορτάζ                 17.01.2017

Το υπό διαβούλευση σχέδιο νόμου του ΥΝΑΝΠ, σε ότι αφορά τις διατάξεις για τα στελέχη ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ, μεταθέσεις, ωράριο, μετατάξεις και κατάσταση υπηρεσίας γραφείου, αποτελεί αντιγραφή του ν. 3883/10 που αφορά το Π.Ν, του οποίου  η δομή, η λειτουργία, η οργάνωση και η επιχειρησιακή ανάπτυξη έχει  δομικές διαφορές με το ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ. Κατά συνέπεια η όποια copy paste μεταφορά αντίστοιχων διατάξεων από το ένα στο άλλο μόνο ως καταστροφικές μπορούν να χαρακτηριστούν. Κυρίως γιατί δεν έχουμε τα αντίστοιχα ποιοτικά χαρακτηριστικά ( υποδομές, διοικητική μέριμνα, σταθερή ροή αποφοίτων από σχολές κ.τ.λ).
Επίσης η εξουσιοδότηση που δίνει στην έκδοση  Υπουργικών  αποφάσεων για μια σειρά σοβαρών ζητημάτων είναι από μόνη της προβληματική, αφού στερείτε αντικειμενικότητας καθώς θα μπορεί να αλλάζει με κάθε αλλαγή στην ηγεσία, ενισχύοντας την αβεβαιότητα σε όλους μας.
Πιστεύω ότι η σημερινή πολιτική ηγεσία είναι σε θέση να αντιληφθεί, να φιλτράρει, να αξιολογεί και τέλος, να προκρίνει μια λύση στό θέμα των μεταθέσεων, στην κατεύθυνση της τροποποίησης του υφιστάμενου πλαισίου, αφήνοντας το στίγμα της, με παρεμβάσεις που θα ενισχύουν την ασφάλεια των συναδέλφων για δίκαιες και αξιοκρατικές μεταθέσεις.
Το μεγάλο πρόβλημα σε αυτή την διαδικασία είναι η ηγετική ομάδα της ΠΟΕΠΛΣ,  η οποία απομονωμένη και ξεκομμένη, δεν είναι σε θέση να αντιληφθεί τι συμβαίνει, που οδηγούμαστε και τι θα δημιουργηθεί στο Σώμα, εάν αυτές οι διατάξεις βρουν πρόσφορο έδαφος και γίνουν νόμος του κράτους.
Η παροιμιώδη δε ανικανότητα τους να διαχειριστούν αυτή την πραγματικά δύσκολη κατάσταση τους φτάνει στο άλλο άκρο, δηλαδή να πανηγυρίζουν για την επιτυχία του σ/ν,  μόνο και μόνο για να αποφύγουν τις συνέπειες. 
Απαιτείται άμεσα ενεργοποίηση όλων των μηχανισμών της ΠΟΕΠΛΣ και εξεύρεση κοινά αποδεκτής πρότασης - εισήγησης προς την πολιτική ηγεσία για όλα τα ζητήματα του σ/ν.
Ο ρόλος της Ομοσπονδίας είναι να διαμορφώνει  τις εξελίξεις και όχι να σύρεται πίσω τους. Για τον σκοπό αυτό οφείλουμε ΟΛΟΙ - και το εννοώ - να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων παραμερίζοντας τις όποιες διαφωνίες. Σε μια τέτοια υγιή και ειλικρινή προσπάθεια δηλώνω παρών να βοηθήσω όταν και όπου μου ζητηθεί.
Είμαστε στο παρά ένα μιας οδυνηρής ήττας. Ας μην γίνει πραγματικότητα.

Γιώργος Δριβάκος 
Μέλος ΔΣ ΕΠΛΣΑΠΝ