ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

To PEIRATIKO REPORTAZ ΠΑΝΤΑ ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ!

Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου 2017

Καλούμε τους ναυτεργάτες, τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους στα συλλαλητήρια των δυνάμεων του ΠΑΜΕ στις 21 Φλεβάρη, στον Πειραιά στις 6:30 το απόγευμα στην πλατεία Καραϊσκάκη!

ΠΕΜΕΝ                              ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ                         ΠΕΕΜΑΓΕΝ           

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

16 Φλεβάρη 2017 
         
          Σε συνεδρίαση της Ε.Ε της ΠΝΟ που πραγματοποιήθηκε στις 15-2-2017 μετά από παρέμβαση των ναυτεργατικών σωματείων ΠΕΜΕΝ – ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ – ΠΕΕΜΑΓΕΝ, ανέδειξαν την κλιμάκωση της επίθεσης κεφαλαίου, κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ, Ε.Ε, ΔΝΤ, με την εφαρμογή των αντεργατικών νόμων και τα πρόσθετα αντιλαϊκά μέτρα που προετοιμάζονται σε βάρος των ναυτεργατών, των εργαζομένων.

          Κατήγγειλαν την ενορχηστρωμένη επίθεση εφοπλιστών – κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ, για κατάργηση των ΣΣΕ, υπονόμευση των οργανικών συνθέσεων ειδικότερα των γενικών υπηρεσιών, διάλυση της κοινωνικής ασφάλισης,  εφαρμόζοντας τα «διεθνή κρατούντα», για να οργιάζει σε όλες τις κατηγορίες πλοίων η «μαύρη» ανασφάλιστη εργασία, με ναυτεργάτες χωρίς δικαιώματα.
Οι ΣΣΕ δεν έχουν ανανεωθεί για το 2017, στα ποντοπόρα έχει να ανανεωθεί από το 2010, με την  κερδοφορία των εφοπλιστών να ενισχύεται και την περίοδο της καπιταλιστικής κρίσης, διατηρώντας την πρωτοκαθεδρία και ελέγχοντας το 20% της παγκόσμιας χωρητικότητας πλοίων.
Σε εξέλιξη είναι η εφαρμογή του νόμου λαιμητόμου 4387/2016, το  ΝΑΤ από τις 12-5-2016 που εφαρμόζεται ο νόμος δεν έχει εκδώσει καμία οριστική απόφαση συνταξιοδότησης, δεν καταβάλει εφάπαξ, παρά μόνο προσωρινές συντάξεις, που κυμαίνονται από 384 έως 768 ευρώ. Δεν έχει υλοποιηθεί η δέσμευση του Υφυπουργού Εργασίας κ.Πετρόπουλου από τις 9-1-2017 ότι μέσα σε 15 μέρες θα έχουν βγει ερμηνευτικές εγκυκλίους του ν.4387/2016.
Οι δυνάμεις του κυβερνητικού – εργοδοτικού συνδικαλισμού και του οπορτουνισμού, που αποτελούν πλειοψηφία στην ΠΝΟ, συνεχίζουν να υπονομεύουν την ανάπτυξη της ταξικής πάλης για το σύνολο των οξυμμένων προβλημάτων των ναυτεργατών. Αρνήθηκαν την πρόταση των ταξικών δυνάμεων ΠΕΜΕΝ – ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ – ΠΕΕΜΑΓΕΝ, για συμμετοχή στα συλλαλητήρια των δυνάμεων του ΠΑΜΕ στις 21 Φλεβάρη, είναι οι ίδιες δυνάμεις που ανέστειλαν τον 9ήμερο απεργιακό αγώνα των ναυτεργατών.
ΚΑΝΕΝΑΣ ΦΟΒΟΣ, ΚΑΜΙΑ ΥΠΟΤΑΓΗ
ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΔΟΥΛΕΙΑ ΜΕ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ

          Καλούμε τους ναυτεργάτες, τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους, τα σωματεία, να αναπτύξουμε πολύμορφες αγωνιστικές κινητοποιήσεις για ΣΣΕ, κοινωνική ασφάλιση, ανεργία, φοροληστεία, να συμμετέχουμε στα συλλαλητήρια των δυνάμεων του ΠΑΜΕ στις 21 Φλεβάρη, στον Πειραιά στις 6:30 το απόγευμα στην πλατεία Καραϊσκάκη.

ΤΕΡΜΑ ΠΙΑ ΣΤΙΣ ΑΥΤΑΠΑΤΕΣ
Ή ΜΕ ΤΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ Ή ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΤΕΣ
Διεκδικούμε:
● Κατάργηση των αντεργατικών αντιλαϊκών νόμων.
● Επαναφορά των ΣΣΕ και αυξήσεις σε μισθούς, συντάξεις, κοινωνικές παροχές, με κριτήριο την κάλυψη των απωλειών και τις σύγχρονες ανάγκες ζωής.
● Μέτωπο ενάντια στην άγρια φοροληστεία που ροκανίζει το λαϊκό εισόδημα.
● Κανένας συμβιβασμός με τη φτώχεια την ανεργία την δουλειά χωρίς δικαιώματα.


ΟΙ ΔΙΟΙΚΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΕΝΩΣΕΩΝ