ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

To PEIRATIKO REPORTAZ ΠΑΝΤΑ ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ!

Τρίτη 21 Φεβρουαρίου 2017

Επιτροπή Αναδιάρθρωσης Κανονισμού Εσωτερικής Οργάνωσης και Λειτουργίας των Κ.Ε.Α...

21 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ, 2017
http://neaplefsi.gr- ΑΝΑΔΗΜΟΣΊΕΥΣΗ

Ύστερα από πρόσκληση του Προέδρου της Π.Ο.Ε.Π.Λ.Σ. συγκλήθηκε η επιτροπή Αναδιάρθρωσης Κανονισμού Εσωτερικής Οργάνωσης και Λειτουργίας των Κ.Ε.Α με βασικό σκοπό την συγκέντρωση προτάσεων από όλες τις τοπικές ενώσεις ώστε να καταρτιστεί από πλευράς Ομοσπονδίας μια ολοκληρωμένη πρόταση αντάξια της προσφοράς των στελεχών των ΚΕΑ στη σύγχρονη ιστορία του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής.

Στην επιτροπή συμμετείχαν συνδικαλιστικοί εκπρόσωποι των τοπικών Ενώσεων και μέλη του ΔΣ της ΠΟΕΠΛΣ προερχόμενοι από τις τάξεις των ΚΈΑ αντιπροσωπεύοντας τους υπηρετούντες στα Κλιμάκια Ειδικών Αποστολών από όλη την Ελλάδα.
Επιτροπή ΚΕΑ της Π.Ο.Ε.Π.Λ.Σ.
Ως βασική παρατήρηση της επιτροπής είναι η εξής: καμιά αλλαγή, καμία βελτιωτική πρόταση επί του Κανονισμού, δεν θα έχει αντίκρισμα αν πρωτίστως δεν αλλάξει το υφιστάμενο νομοθετικό καθεστώς που στην ουσία υποβιβάζει και αποδυναμώνει τα ΚΕΑ.
Για το λόγο αυτό η Π.Ο.Ε.Π.Λ.Σ. θα προβεί σε αίτημα προς την πολιτική και φυσική μας ηγεσία για κατάργηση-τροποποίηση σχετικών διατάξεων του ΠΔ 103/2014 και του ΦΕΚ 3212/14 «Κύρωση του Κανονισμού λειτουργίας Λιμενικών Αρχών» και επαναφορά, με νομοθέτημα, των ΚΕΑ σε καθεστώς επιχειρησιακής αξιοποίησης όπως αυτό υφίστατο πριν και  την εφαρμογή των ανωτέρω επαχθών διατάξεων που εδώ και τρία χρόνια έχουν προκαλέσει τεράστια προβλήματα στην λειτουργία των Κλιμακίων Ειδικών Αποστολών.
Τίθεται σαφές ότι με το υφιστάμενο νομικό καθεστώς λειτουργίας των ΚΈΑ η Ομοσπονδία μας δεν μπορεί  να υποβάλλει προτάσεις «μπαλώματα» που απλά θα ωραιοποιήσουν λάθη του πρόσφατου παρελθόντος εις βάρος των ΚΕΑ κατ΄ αναλογία με αυτά της μείωσης των οργανικών θέσεων και του Καλλικράτη, αντιθέτως θα καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε τα στελέχη Κλιμακίων Εδικών Αποστολών να αποκτήσουν επιτέλους τον ρόλο που τους αρμόζει σε ένα σύγχρονο Λιμενικό Σώμα – Ελληνική Ακτοφυλακή.
ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.
              Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                     Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΚΥΡΑΝΗΣ Κωνσταντίνος                     ΤΣΙΑΝΟΣ Παναγιώτης