ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

To PEIRATIKO REPORTAZ ΠΑΝΤΑ ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ!

Πέμπτη 23 Μαρτίου 2017

ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ ΛΙΜΕΝΑΡΧΕΙΟ...

 ...Πλιάτσικο στο κατασχεμένο πλοίο «TIANJIN» και ουσίες

Λαβράκι φαίνεται πως έβγαλαν οι άνδρες του Λιμεναρχείου Ζακύνθου στα πλαίσια μιας καθημερινής τυπικής περιπολίας που ως αποτέλεσμα είχε τη σύλληψη δύο ημεδαπών, ηλικίας 35 και 31 ετών αντίστοιχα, για κλοπή και κατοχή χαπιών.

Συγκεκριμένα, κατά τη διενέργεια περιπολίας εντός της υπό κατασκευής μαρίνας στο λιμάνι του νησιού, διαπιστώθηκε ότι ο 35χρονος βρισκόταν επί του κατασχεμένου πλοίου «TIANJIN» και είχε αποσπάσει δύο μπαταρίες αυτοκινήτων και επιχειρούσε να τις δώσει στον 31χρονο προκειμένου να τις μεταφορτώσει σε παρακείμενο φορτηγό όχημα.
Στο ανωτέρω όχημα είχαν ήδη τοποθετήσει δύο φινιστρίνια που είχαν αφαιρεθεί από τη γέφυρα του πλοίου, ενώ κατόπιν ελέγχου βρέθηκαν εντός του οχήματος, σε κενό πακέτο τσιγάρων, επτά χάπια χωρίς την απαιτούμενη συνταγή. Προανάκριση κατά την αυτόφωρη διαδικασία διενεργείται από το Λιμεναρχείο Ζακύνθου.
Με αφορμή το περιστατικό υπενθυμίζουμε πως αυτά τα πλοία «κοσμούν» το λιμάνι μας εδώ και χρόνια. Παμπάλαια, επικίνδυνα, εγκαταλείφθηκαν στα νερά μας και περιμένουν εκεί, ύπουλες περιβαλλοντικές βόμβες. Λόγω της θέσης που βρίσκονται δεν τα βλέπουμε καθημερινά και ίσως γι’ αυτό αγνοούμε τον κίνδυνο που αποτελούν. Έναν κίνδυνο μεγαλύτερο ακόμη και από τα απορρίμματα, αφού η βύθισή τους ισοδυναμεί με ανυπολόγιστη τοξική ρύπανση για τα νερά μας. Παρά τις επίμονες ενέργειες του Λιμεναρχείου Ζακύνθου να απομακρύνει τσιγαράδικα και ημερόπλοια δια της νόμιμης οδού, η ελληνική γραφειοκρατία και κυρίως η ελληνική αδιαφορία, φαίνεται πως νικούν κατά κράτος κάθε λογική πρωτοβουλία.