ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

To PEIRATIKO REPORTAZ ΠΑΝΤΑ ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ!

Παρασκευή 19 Μαΐου 2017

Η... Οδύσσεια των επιλαχόντων του ΛΣ συνεχίζεται!

Ημερομηνία δημοσίευσης: 19/05/2017            www.pireas2day.gr-ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ

Τη παρέμβαση του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου ζητούν επιλαχόντες δόκιμοι αξιωματικοί του Λιμενικού Σώματος του διαγωνισμού του 2013, οι οποίοι βιώνουν εδώ και 4 χρόνια μια απίστευτη… Οδύσσεια αλά ελληνικά!

Η… αφετηρία της υπόθεση βρίσκεται στο 2013 μετά το τέλος του διαγωνισμού των Δοκίμων Σημαιοφόρων ΛΣ, που είχε απασχολήσει έντονα τον γραπτό και διαδικτυακό Τύπο ενώ με δύο ερωτήσεις βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ (Θοδωρής Δρίτσας, Νίκος Συρμαλένιος, Δημήτρης Γάκης, Μαρία Διακάκη) είχε φτάσει στη Βουλή.

Οι επιλαχόντες του διαγωνισμού αναφέρουν, χαρακτηριστικά, ότι οι δύο ερωτήσεις, που είχαν κατατεθεί στη Βουλή «για εμάς ήταν μεγάλη στήριξη και κουράγιο προκειμένου να αντιμετωπίσουμε τις παρατυπίες που βιώσαμε στον εν λόγω διαγωνισμό».

Παράλληλα, όπως αναφέρεται, παρά τις δεσμεύσεις του τότε υπουργού Ναυτιλίας Μ. Βαρβιτσιώτη για εισαγωγή 45 επιλαχόντων τελικά αυτό «άλλαξε σε 25 και τελικά ανακοινώθηκε η νέα προκήρυξη για 45 Δόκιμους Αξιωματικούς για το έτος 2014».

Αργότερα, με νομοθετική ρύθμιση (άρθρο 33 του νόμου 4256/2014) προβλέφθηκε ότι όποτε προκύπτουν κενές οργανικές θέσεις στο Σώμα μπορούν να καλυφθούν από επιλαχόντες αλλά αυτό δεν εφαρμόστηκε.

Ακολούθησε η αλλαγή της κυβέρνησης και της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου και οι επιλαχόντες σημειώνουν τα εξής:

«Με την ανάληψη των καθηκόντων του κυρίου Θοδωρή Δρίτσα και Παναγιώτη Κουρουμπλή ως Αναπληρωτές Υπουργοί Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού προβήκαμε άμεσα σε ενυπόγραφες καταγγελίες τις οποίες καταθέσαμε στο γραφείο τους προς γνώση τους.
Μέσα από αυτές, τους ενημερώσαμε σχετικά με παρατυπίες των 2 προκηρύξεων ( 2013 & 2014 ), και για τις οποίες ο ΑΣΕΠ δεν μπορούσε να επέμβει και μας παρέπεμψε στα Διοικητικά Δικαστήρια.
Ο αγώνας μας αυτός συνεχίστηκε για τουλάχιστον 6 μήνες με συνεχή επικοινωνία με το γραφείο τους και διάφορους τομείς του Υπουργείου όπου μας διαβεβαίωναν ότι εργάζεστε προς εύρεση λύσης ώστε να μην αδικηθεί κανένας υποψήφιος.
Συγκεκριμένα , μετά από συνάντηση που είχαμε με τον Διευθυντή τους και το Νομικό τους Σύμβουλο, μας εξέφρασαν την πεποίθηση τους ότι η επιθυμία της τωρινής ηγεσίας είναι να ΑΚΥΡΩΣΕΙ τελείως τον διαγωνισμό του 2014 γιατί όπως μας πληροφόρησαν κατά την διενέργεια ελέγχου της γνησιότητας των δικαιολογητικών και των βαθμολογιών των υποψηφίων βρέθηκαν πολλές και σημαντικές παρατυπίες.
Ήταν μια κίνηση που μας εξέπληξε ευχάριστα και  δεν έχει ξαναγίνει από προηγούμενη Κυβέρνηση. Μας απέδειξαν έμπρακτα ότι θέλουν να αλλάξουν το σύστημα εισαγωγής στο ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ. και να μας δικαιώσουν με την εισαγωγή μας στις παραγωγικές σχολές του ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ. Δυστυχώς , τίποτα από αυτά δεν πραγματοποιήθηκε»,

«Όχι μόνο δεν βρέθηκε ο ΝΟΜΙΜΟΣ τρόπος δικαίωσης για εμάς τους επιλαχόντες του διαγωνισμού του 2013 όπου γνωρίζετε ότι αδικηθήκαμε κατάφωρα , αντιθέτως προχώρησαν κανονικά τις διαδικασίες για την εισαγωγή των 45 επιτυχόντων του πολυσυζητημένου Διαγωνισμού του 2014 και όπως επίσης κατέθεσαν και πρόταση στο Νομικό Συμβούλιο του Κράτους για να εισαχθεί και ένας μεγάλος αριθμός επιλαχόντων του οικείου διαγωνισμού σημαιοφόρων του 2014», καταλήγει το κείμενο, με το οποίο ζητούν την παρέμβαση του Προέδρου της Δημοκρατίας.