ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

To PEIRATIKO REPORTAZ ΠΑΝΤΑ ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ!

Σάββατο 22 Ιουλίου 2017

«Σε πλήρη εξέλιξη οι ενέργειες για την αποκατάσταση της ομαλότητας στην Κω»!

ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ ΚΑΙ ΝΗΣΙΩΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ
ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ ΣΑΝΤΟΡΙΝΙΟΣ

Αθήνα, 21/07/17

Ο Υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, μετά την πρωινή επίσκεψή του στη νησί της Κω, συμμετέχοντας στο Κυβερνητικό κλιμάκιο για την επιθεώρηση των ζημιών που προκάλεσε ο σεισμός συνεχίζει τις επαφές με τους τοπικούς παράγοντες και τις αρμόδιες υπηρεσίες.
 Ο Νεκτάριος Σαντορινιός, με σκοπό την εκτίμηση της κατάστασης, βρίσκεται συνεχώς σε επικοινωνία με τους εκπροσώπους του κυβερνητικού κλιμακίου που έχει παραμείνει στο νησί- Γ.Γ. Λιμένων και Λιμενικής Πολιτικής, ΓΓ Υποδομών, Διευθύνοντα Σύμβουλο ΚΤΥΠ- όπως επίσης με τους εκπροσώπους των τοπικών φορέων και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.
Αποκατάσταση ακτοπλοϊκής σύνδεσης Κω με Πειραιά μέσω Κεφάλου
Ήδη το πλοίο από τον Πειραιά προσέδεσε ασφαλώς στο λιμάνι της Κεφάλου της Κω και η από-επιβίβαση επιβατών και οχημάτων έγινε χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα με την σημαντική συμβολή των στελεχών ΛΣ- ΕΛ.ΑΚΤ. και σε συνεργασία με την ΕΛ.ΑΣ. Ο Υφυπουργός βρίσκεται συνεχώς σε επικοινωνία με την ακτοπλοϊκή εταιρεία και τα στελέχη του Λιμενικού Σώματος. Υλοποιούνται έτσι, σε λιγότερο από εικοσιτέσσερις ώρες, οι προσπάθειες του ΥΝΑΝΠ για αποκατάσταση της ακτοπλοϊκής σύνδεσης του νησιού. Υπενθυμίζεται ότι το πρωί αποβιβάστηκανστην Νίσυρο οι 78 επιβάτες τουBlueStarParosπου είχαν προορισμό την Κω, και μεταφέρθηκαν με επιτυχία, με τοπικό πλοίο, στο λιμάνι της Καρδάμαινας.
Ταυτόχρονα, έγινε έκτακτη προσέγγιση, στην Κάλυμνο, του BlueStar 2, και  260 επιβάτες και οχήματα, ομαλά, μετέβησαν από εκεί προς το λιμάνι του Μαστιχαρίου, επίσης με επιτυχία. 
Ενδo - Δωδεκανησιακή Συγκοινωνία
Έγινε μια μεγάλη προσπάθεια να μεταφέρουμε το σημείο αφίξεων και αναχωρήσεων των ενδο-Δωδεκανησιακών συγκοινωνιών σε έναν παρακείμενο προβλήτα στην περιοχή της ΔΕΗ – για όσους γνωρίζουν το λιμάνι της Κω-, ο οποίος δεν είχε υποστεί ζημιές. Εκεί, σε συνεργασία με την Αστυνομία και το Λιμενικό Σώμα, μετεγκαταστάθηκε προσωρινά η πύλη εισόδου Σένγκεν, προκειμένου να αποκατασταθεί και το πρόβλημα που δημιουργήθηκε αρχικά με την κίνηση των ημερόπλοιων προς την Τουρκία.Επιπλέον, το Υπουργείο μας, από την πρώτη στιγμή, έδωσε εντολή να αυξηθούν τα τοπικά δρομολόγια Κάλυμνος-Μαστιχάρι, προκειμένου να εξυπηρετούνται άμεσα όλοι οι επιβάτες.
Αποκατάσταση κεντρικού Λιμανιού Κω
Σήμερα το απόγευμα έγινε αυτοψία από τους λιμενολόγους του Υπουργείου Υποδομών και τα στελέχη της Γενικής Γραμματείας Λιμένων, με την παρουσία του Γ.Γ. Λιμένων και Λιμενικής Πολιτικής, κ. Χρήστου  Λαμπρίδη και του Γ.Γ. Υποδομών, κ. Γιώργου Δέδε. Διαπιστώθηκε μακροσκοπικά ότι ο κρηπιδότοιχος έχει αντέξει και αύριο το πρωί θα γίνει έλεγχος από εξειδικευμένους δύτες, προκειμένου να ληφθούν αποφάσεις για το μέγεθος και το είδος της λειτουργικής αποκατάστασης του λιμανιο
ύ. Στην παρούσα φάση εκτιμάται ότι η προσωρινή λύση αποκατάστασης θα μπορεί να δοθεί σε λίγες μόνο μέρες.
Μετάβαση στελεχών της Γ.Γ. Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής
Με το σκοπό της ενίσχυσης των κλιμακίων ελέγχου της καταλληλότητας των κτιρίων του νησιού, που ήδη έχουν συγκροτηθεί, μεταβαίνουν αύριο υπάλληλοι- μηχανικοί της Γενικής Γραμματείας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής του ΥΝΑΝΠ.
Σκοπός όλων είναι η επιστροφή της κοινωνίας της Κω στην ομαλότητα
Προσωπικά, σημείωσε ο Νεκτάριος Σαντορινιός, θεωρώ ότι σκοπός όλων είναι η επιστροφή της κοινωνίας της Κω στην ομαλότητα, ενός νησιού που εκτός από το σημερινό πλήγμα, είχε κληθεί πριν ένα χρόνο να επωμιστεί μεγάλο βάρος της προσφυγικής κρίσης. Κάθε είδους υπερβολή, από κάθε πλευρά,σε αυτή την ιστορία, δεν βοηθά ούτε την οικονομική ζωή του νησιού, ούτε την παραμονή των τουριστών, ούτε την ομαλοποίηση της ζωής των ντόπιων. Όλοι μας πρέπει να ρίξουμε τους τόνους και να μείνουμε σε αυτό: Η Κως είναι ασφαλής. Οι τουρίστες μπορούν να συνεχίσουν να κάνουν τις διακοπές τους εκεί. Οι κάτοικοι της Κω μπορούν να συνεχίσουν τη ζωή τους κανονικά. Ουσιαστικό πρόβλημα αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει, ώστε να εμποδίζει κάποιον να συνεχίσει τη ζωή του όπως την είχε προγραμματίσει μέχρι χθες το βράδυ.