ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

To PEIRATIKO REPORTAZ ΠΑΝΤΑ ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ!

Σάββατο 20 Ιανουαρίου 2018

Στα ναυπηγεία Σαλαμίνας το «Παναγιά Αγιάσου»!

Η εφημερίδα των Συντακτών-αναδημοσίευση

agiasou.jpg

Φωτογραφία αρχείου | EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ
Στα ναυπηγεία «Σπανόπουλου» στη Σαλαμίνα έφθασε πριν από λίγο (μεσημέρι Σαββάτου) ρυμουλκούμενο το επιβατηγό-οχηματαγωγό πλοίο «Παναγιά Αγιάσου» από τη θαλάσσια περιοχή μπροστά από το ΣΕΦ που είχε παρασυρθεί την Πέμπτη από τους θυελλώδεις ανέμους.

Ένα περιστατικό που μπορεί να είχε αίσιο τέλος, ωστόσο σήμανε συναγερμό και πάλι στην πολιτική και στρατιωτική ηγεσία του υπουργείου Ναυτιλίας, προκειμένου να αποφευχθούν δυσάρεστες εξελίξεις.
Το πλοίο βρισκόταν παροπλισμένο και αγκυροβολημένο από το 2013 στη ράδα του λιμανιού του Πειραιά, καθώς είχε κατασχεθεί λόγω οφειλών σε ΟΛΠ και τράπεζες. Όπως δήλωσε ο υφυπουργός Ναυτιλίας Νεκτάριος Σαντορινιός, μιλώντας στο «Σκάι», το 2013 επετράπη στο πλοίο να παραμείνει στο αγκυροβόλιο για 30 μέρες και αυτές οι μέρες έγιναν 5 χρόνια, χωρίς μέσα σε αυτό το διάστημα να έχει γίνει καμία ενέργεια για την απομάκρυνσή του. Η πρώτη ενέργεια όχλησης του ιδιοκτήτη και όσων έχουν υποθήκες πάνω στο πλοίο, έγινε το Σεπτέμβρη του 2015.
«Στη συνέχεια, και με τη δημιουργία της Δημόσιας Αρχής Λιμένα (ΔΑΛ) που εμείς συστήσαμε, κινήθηκαν οι διαδικασίες για την απομάκρυνσή του. Τραγική ειρωνεία είναι πως σήμερα (19/1/18) έληγε η προθεσμία ώστε να το απομακρύνει ο ίδιος ο ιδιοκτήτης. Όπως και να έχει, έχουμε ήδη κινήσει διαγωνισμό για την εξεύρεση αναδόχου, ώστε να φύγει το πλοίο από το σημείο και να πάει για διάλυση» πρόσθεσε.
Ο Ν.Σαντορινιός ανέφερε οτι υπάρχουν συνολικά 60 πλοία επικίνδυνα και επιβλαβή στα λιμάνια και υποστήριξε ότι το υπουργείο με εντατικό τρόπο, έχει κάνει όλες τις  απαραίτητες ενέργειες- οι οποίες είναι χρονοβόρες και περίπλοκες- ώστε να απομακρυνθούν και να πάψουν να αποτελούν κίνδυνο για το περιβάλλον και τη ναυσιπλοΐα.