ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

To PEIRATIKO REPORTAZ ΠΑΝΤΑ ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ!

Δευτέρα 22 Ιανουαρίου 2018

Ενημέρωση ΠΕΑΛΣ αναφορικά με τα επιχειρησιακά μέσα Λ.Σ. και σχετική ερώτηση στην Βουλή!!!

Δευτέρα, 22 Ιανουαρίου 2018 at 10:31
Αριθμ. Πρωτ.: Φ.100/Α/07/2018

Με αφορμή την από 18 – 01 – 2018 ερώτηση του Βουλευτή Α’ Πειραιώς Ν. Κούζηλου προς τον κ. ΥΝΑΝΠ και τη δημοσίευσή της στην επίσημη ιστοσελίδα του ΛΑΪΚΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ – ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ την 19 Ιανουαρίου 2018, η οποία επικαλείται ανακοίνωση της ΠΕΑΛΣ με ημερομηνία 28-11-2017, ενημερώνουμε ότι η ΠΕΑΛΣ δεν εξέδωσε καμιά ανακοίνωση την 28-11-2017 αναφορικά με το θέμα και καμιά υπενθύμιση είτε σε πολιτικά κόμματα, είτε σε blogs, μέσα κοινωνικής δικτύωσης και ΜΜΕ.

Η δημοσίευση – υπενθύμιση που προφανώς δημοσιεύθηκε σε blog και στην οποία στηρίχτηκε, καθώς παραπλανήθηκε, ο Βουλευτή Α’ Πειραιώς Ν. Κούζηλος για την ερώτηση του προς τον κ. ΥΝΑΝΠ αποτελεί κατά την άποψή μας μη έγκυρη πληροφόρηση και εντάσσεται στο γενικότερο πλαίσιο του αναίτιου πολέμου που δέχεται το νέο ΔΣ της ΠΕΑΛΣ και ο Πρόεδρός της από θεσμικούς – εξωθεσμικούς και από μικρό αριθμό (μειοψηφία) άλλων συνδικαλιστών ΛΣ με σκοπό την απαξίωση της ΠΕΑΛΣ, την δημιουργία λανθασμένων εντυπώσεων, την προσπάθεια η ΠΕΑΛΣ και ο Πρόεδρός της να συγχέονται με blogs και την δημιουργία αρνητικού κλίματος  της Στρατιωτικής και Πολιτικής Ηγεσίας προς την ΠΕΑΛΣ και τον πρόεδρο της. Μάλιστα η ημερομηνία της υποτιθέμενης δημοσίευσης (28-11-2017) συμπίπτει χρονικά, για προφανείς λόγους, με τις συζητήσεις της ΠΕΑΛΣ με την Στρατιωτική και Πολιτική Ηγεσία αναφορικά με το Σχέδιο Νόμου ΥΝΑΝΠ αλλά και την προετοιμασία του Συνεδρίου της ΠΕΑΛΣ, γεγονός που αποτελεί πάγια τακτική υπονόμευσης των συνδικαλιστικών δράσεων του νέου Δ.Σ. και του Προέδρου της ΠΕΑΛΣ.

Η πιο πρόσφατη ανακοίνωση της ΠΕΑΛΣ για τα πλωτά επιχειρησιακά μέσα του ΛΣ είχε Αριθμ. Πρωτ.: Φ.100/A/121 με ημερομηνία 05-10-17, έφερε τον τίτλο «Αντάξιο των προσδοκιών των υπηρετούντων στα πλωτά επιχειρησιακά μέσα ΛΣ το τελικό σχέδιο της ΠΔΕΜ» και αποτελούσε ενημερωτικού χαρακτήρα προς τα μέλη μας ανακοίνωση και έκφραση ικανοποίησής μας στον κ. Αρχηγό Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.

Συγκεκριμένα, με την από 05 – 10 – 2017 ανακοίνωσή μας, ενημερώναμε  τα μέλη μας ότι η ΠΕΑΛΣ συμμετείχε σε ευρεία σύσκεψη σχετικά με την Τροποποίηση του Κανονισμού Λειτουργίας των Πλωτών Μέσων Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ (ΠΔΕΜ) που πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του κ. Αρχηγού Λ.Σ. Αντιναύαρχου ΛΣ κ. Ράπτη Στ. και παραβρέθηκαν ο Αρχηγός Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.  ο Α’ Υπαρχηγός Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. Αντιναύαρχος ΛΣ Κλιάρης Θεόδωρος, ο Κλαδάρχης Λιμενικής Αστυνομίας Υποναύαρχος ΛΣ κ. Αργυρίου Iωάννης, ο Διευθυντής Προσωπικού Λ.Σ. Αρχιπλοίαρχος ΛΣ Σούλος Δημήτριος και ο Διευθυντής ΔΕΜ Πλοίαρχος ΛΣ κ. Πανταζόγλου Αριστείδης.

Στο πλαίσιο των προτάσεων της ΠΕΑΛΣ διευθετήθηκαν κυρίως τα εξής: 
1. Η τοποθέτηση των πληρωμάτων των ΠΛΣ σύμφωνα με το υφιστάμενο πλαίσιο τοποθετήσεων μεταθέσεων.
2. Η εξασφάλιση της οργανικής σύνθεσης των Πλωτών Λ.Σ. τόσο για την επιχειρησιακή ετοιμότητά τους όσο και για την διασφάλιση των δικαιωμάτων (άδειες, ρεπό κλπ) των υπηρετούντων σε αυτά. 
3. Η μη υποβάθμιση των προσόντων και της απαιτούμενης προϋπηρεσίας όλων των ειδικοτήτων των πληρωμάτων. 
4. 4. Η ορθολογικότερη κατηγοριοποίηση των Πλωτών 
5. Η εξασφάλιση της δυνατότητας δημιουργίας διπλών ή πολλαπλών πληρωμάτων.
6. 6. Η χρησιμοποίηση πληρωμάτων των σκαφών σε παράλληλα καθήκοντα στις Υπηρεσίες που θα ανήκουν, μόνο σε περίπτωσεις αισθητά μειωμένης οργανικής δύναμης της Λιμενικής Αρχής και μέχρι την αποκατάστασή της, μετά απο επαρκώς αιτιολογημένο αίτημα του Λιμενάρχη, γνωμοδότηση του Διοικητή ΠΕΔΙΛΣ, της ΔΠ και της ΔΕΜ. 
7. Η μη «νομιμοποίηση» της υπηρεσιακής πατέντας του προϊσταμένου υπηρεσίας καθώς και ο καθορισμός των διοικητικών καθηκόντων του Προϊσταμένου Υπηρεσίας, εφόσον κατ' εξαίρεση αυτός υφίσταται. 
8. Ο επαρκής και ξεκάθαρος καθορισμός των καθηκόντων και ειδικοτήτων των πληρωμάτων.
9. Η αλλαγή του τρόπου διάθεσης των ΠΛΣ και των ΠΑΘ στις Λιμενικές Αρχές αλλά και η επιχειρησιακή εκμετάλλευση τους από αυτές. 

Στην ίδια ανακοίνωση εκφράζαμε την ικανοποίησή μας στον κ. Αρχηγό Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. Αντιναύαρχο ΛΣ κ. Ράπτη Σταμάτιο, αλλά και στους κ.κ. Α’ Υπαρχηγό Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. Αντιναύαρχο ΛΣ Κλιάρη Θεόδωρο, Κλαδάρχη Λιμενικής Αστυνομίας Υποναύαρχο ΛΣ κ. Αργυρίου Ιωάννη, Διευθυντή Προσωπικού Λ.Σ. Αρχιπλοίαρχο ΛΣ Σούλο Δημήτριο και Διευθυντή ΔΕΜ Πλοίαρχο ΛΣ κ. Πανταζόγλου Αριστείδη για τη  στήριξη  και συμπαράσταση  στα στελέχη ΛΣ που βρίσκονται στην «πρώτη γραμμή του πυρός» και αποτελούν την κορωνίδα του επιχειρησιακού Λ.Σ. – ΕΛ.ΑΚΤ., καθώς και για τη συμπερίληψη  των  παρατηρήσεων – προτάσεων της ΠΕΑΛΣ στην τροποποίηση της ΠΔΕΜ, της οποίας το τελικό αποτέλεσμα αποτελεί συνδυασμό της εξυπηρέτησης των υπηρεσιακών αναγκών του Σώματος αλλά και της προάσπισης των συμφερόντων των υπηρετούντων όλων των βαθμίδων στα πλωτά Λ.Σ. που ήταν και το ζητούμενο για την ΠΕΑΛΣ.

Επιπρόσθετα και αφορμής δοθείσης, ενημερώνουμε  ότι από την πραγματοποίηση της ευρείας σύσκεψης της 05-10-2017 και τη δημοσίευση της ανακοίνωσης μας Αριθμ. Πρωτ.: Φ.100/A/121/05-10-17, μέχρι σήμερα βρίσκονται σε εξέλιξη θετικές δράσεις αναφορικά με τα επιχειρησιακά μέσα του ΛΣ και τους υπηρετούντες σε αυτά για τις οποίες η ΠΕΑΛΣ βρίσκεται σε συνεχή συνεννόηση – συνεργασία με τον κ. Αρχηγό Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. Αντιναύαρχο ΛΣ κ. Ράπτη Σταμάτιο αλλά και με τον Διευθυντή Κλάδου Ασφάλειας και Αστυνόμευσης του Αρχηγείου Λ.Σ. – ΕΛ.ΑΚΤ. Υποναύαρχο Λ.Σ. ΑΡΓΥΡΙΟΥ Ιωάννη, τον Διευθυντή ΔΕΜ Πλοίαρχο ΛΣ κ. Πανταζόγλου Αριστείδη και τους υπηρετούντες στα επιχειρησιακά μέσα του ΛΣ.

Η ΠΕΑΛΣ δεσμεύεται ότι θα συνεχίσει με ειλικρινή διάλογο και διάθεση συνεργασίας να τοποθετείται για τα ζητήματα που απασχολούν το Λ.Σ., με γνώμονα μόνο το όφελος του Οργανισμού που υπηρετούμε και των στελεχών του, με ξεκάθαρες απόψεις και προτάσεις, χωρίς να υπολογίζει κάθε φορά το "κόστος", χωρίς τυμπανοκρουσίες και παραπλανητική διάθεση, τιμώντας πάντα την εντολή που τα ίδια τα στελέχη μας έδωσαν για την εκπροσώπησή τους.

Για το Δ.Σ.

                 Ο Πρόεδρος           Ο Γενικός Γραμματέας
              Σπύρος ΠΑΣΣΑΚΟΣ      Γιάννης ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ