ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

To PEIRATIKO REPORTAZ ΠΑΝΤΑ ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ!

Δευτέρα 12 Φεβρουαρίου 2018

Την Τρίτη 20 Φλεβάρη στις 9 π.μ στα δικαστήρια στην Ευελπίδων, εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στα 35 στελέχη του ΠΑΜΕ που δικάζονται ξανά για κινητοποίηση που οργανώθηκε το Γενάρη του 2013 στο υπουργείο Εργασίας!

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΝΑΥΤΙΚΟΥ (Π.Ε.Μ.Ε.Ν.)
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
9  Φλεβάρη 2018

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΕΜΕΝ στη σημερινή συνεδρίαση του ανέδειξε την διαρκή επίθεση σε βάρος των δικαιωμάτων των ναυτεργατών, των εργαζομένων, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ με την Ε.Ε και το ΔΝΤ προετοιμάζουν νέα 82 προαπαιτούμενα αντεργατικά μέτρα για την 4η αξιολόγηση.

Η υποταγή στην καπιταλιστική ανάπτυξη που διακηρύσσει η κυβέρνηση σημαίνει  ένταση της εκμετάλλευσης,  μείωση μισθών και δικαιωμάτων στη δουλειά, σφαγιασμό κοινωνικών παροχών και συντάξεων, τα πάντα να υποτάσσονται  για την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας και κερδοφορίας του κεφαλαίου.
Σε αυτή την κατεύθυνση εντάσσεται η στάση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ στους σχεδιασμούς των ΗΠΑ, ΝΑΤΟ, Ε.Ε, αναδεικνύεται και από την θέση της όπως και των άλλων αστικών πολιτικών δυνάμεων για την ένταξη των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ, την Ε.Ε.
Η υποταγή στην καπιταλιστική ανάπτυξη που διακηρύσσει η κυβέρνηση σημαίνει  ένταση της εκμετάλλευσης,  μείωση μισθών και δικαιωμάτων στη δουλειά, σφαγιασμό κοινωνικών παροχών και συντάξεων, τα πάντα να υποτάσσονται  για την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας και κερδοφορίας του κεφαλαίου.
Χαρακτηριστική είναι η κατάσταση στους ναυτεργάτες με την παραβίαση των ΣΣΕ, διεύρυνση της ανασφάλιστης εργασίας, της ανεργίας, μειωμένες οργανικές συνθέσεις με εντατικοποίηση της δουλειάς υπονομεύοντας την ανθρώπινη ζωή και ασφάλεια. Συνεχίζεται το αίσχος με την εφαρμογή του ν.4387 (φορολογικό - ασφαλιστικό) από τον Μάη του 2016, να μην καταβάλλονται  κύριες – επικουρικές συντάξεις και εφάπαξ, παρά μόνο προσωρινές η μέγιστη 721 ευρώ, ενώ προετοιμάζεται ο επανυπολογισμός των συντάξεων με πρόσθετες περικοπές.
Οι άξιοι υπερασπιστές της αντιλαϊκής πολιτικής του κεφαλαίου οι  δυνάμεις  του εργοδοτικού – κυβερνητικού συνδικαλισμού, θιασώτες του «κοινωνικού εταιρισμού» δεν δίστασαν να επιβεβαιώσουν τον απεργοσπαστικό τους ρόλο στο πρόσφατο Γενικό Συμβούλιο της ΓΣΕΕ, απορρίπτοντας την πρόταση των ταξικών δυνάμεων του ΠΑΜΕ για προετοιμασία και απεργιακή κινητοποίηση τον Μάρτη.
Το Δ.Σ καταδικάζει την συνέχιση τις ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων σε Συρία, Ιράκ, την επιθετικότητα του Ισραήλ, των ΗΠΑ ενάντια στο Παλαιστινιακό λαό, απαιτούμε να απελευθερωθούν τώρα όλοι οι κρατούμενοι και η 16χρονη Αχέντ Ταμίμι.
Καλούμε τους ναυτεργάτες κόντρα στην υποταγή και μοιρολατρία, με εμπιστοσύνη στις δυνάμεις μας, να συνεχίσουμε την δράση με την προετοιμασία αγωνιστικών και απεργιακών κινητοποιήσεων με το πλαίσιο αιτημάτων μας για ΣΣΕ, κοινωνική ασφάλιση, ανεργία, φορολογία, πλειστηριασμούς.
Συμμετέχουμε:
• Στην οργανωτική σύσκεψη την Τετάρτη 14 Φλεβάρη στις 10:30 στα γραφεία της ΠΕΜΕΝ , με τα ναυτεργατικά σωματεία  ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ, ΠΕΕΜΑΓΕΝ, ΠΕΠΡΝ, ΠΕΣ/ΝΑΤ.
•Την Τρίτη 20 Φλεβάρη στις 9 π.μ στα δικαστήρια στην Ευελπίδων, εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στα 35 στελέχη του ΠΑΜΕ που δικάζονται ξανά για κινητοποίηση που οργανώθηκε το Γενάρη του 2013 στο υπουργείο Εργασίας.
• Την Τετάρτη 21 Φλεβάρη στις 6:30 μ.μ στην Ομόνοια, στο συλλαλητήριο των δυνάμεων του ΠΑΜΕ, ενάντια στις κατασχέσεις των σπιτιών και των καταθέσεων των λαϊκών νοικοκυριών.

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΗΣ
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑΣ  ΕΝΩΣΗΣ  ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ  ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ  ΝΑΥΤΙΚΟΥ