ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

To PEIRATIKO REPORTAZ ΠΑΝΤΑ ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ!

Δευτέρα 12 Φεβρουαρίου 2018

Μηχανική βλάβη Φ/Γ πλοίου στον Κίσσαμο-Αδυναμία προσέγγισης Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου στη Σχοινούσα...

Γρ. Μ.Μ.Ε ΚΑΙ ΔΗΜ. ΣΧΕΣΕΩΝ

Ενημερώθηκαν, βραδινές ώρες χθες, οι Λιμενικές Αρχές Χανίων και Κισσάμου από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., για περιστατικό μηχανικής βλάβης του Φ/Γ πλοίου “SKYLARK” σημαίας PALAU, με επτά (07) αλλοδαπούς επιβαίνοντες, στη θαλάσσια περιοχή του κόλπου Κισσάμου. 

Στην περιοχή έσπευσε το Ρ/Κ «ΧΡΗΣΤΟΣ XXV» Ν.Π. 10998 το οποίο ξεκίνησε την ρυμούλκηση του Φ/Γ πλοίου με προορισμό το λιμάνι του Κισσάμου, όπου στη συνέχεια κατέπλευσε ασφαλώς.
Το ανωτέρω πλοίο είχε αποπλεύσει άφορτο από λιμένα Μιζουράτα Λιβύης με προορισμό το λιμάνι Τούζλα Τουρκίας.
Από τη Λιμενική Αρχή Κισσάμου απαγορεύτηκε ο απόπλους του πλοίου μέχρι την αποκατάσταση της βλάβης και προσκόμισης βεβαιωτικού αξιοπλοΐας από το νηογνώμονα που το παρακολουθεί.
*****
Ενημερώθηκε, πρωινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Νάξου, από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Ο/Γ ''ΜΠΛΟΥ ΣΤΑΡ ΠΑΡΟΣ'' Ν.Π. 10990, το οποίο εκτελούσε προγραμματισμένο δρομολόγιο από Πειραιά – Πάρο – Νάξο – Ηρακλειά– Σχοινούσα – Κουφονήσι – Κατάπολα –Κουφονήσι- Σχοινούσα – Ηρακλειά– Πάρο – Νάξο – Πειραιά ότι κρίνεται επισφαλής η προσέγγιση του πλοίου στο λιμένα της Σχοινούσας λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών και ότι θα συνεχίσει το δρομολόγιό του για το επόμενο λιμάνι της Ηρακλειάς.
Στο πλοίο δεν επέβαινε κανείς προς αποβίβαση στο λιμένα Σχοινούσας, ενώ επρόκειτο να επιβιβαστεί ένας (01) επιβάτης.
*****
Ενημερώθηκε μεσημβρινές ώρες σήμερα η Λιμενική Αρχή Ερμιόνης, από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-ΚΑΤ “ΦΛΑΪΝΓΚ ΚΑΤ 06” Ν.Π. 11345 ότι κατά την διάρκεια εκτέλεσης του εγκεκριμένου του δρομολογίου με δεκαεννέα (19) επιβάτες από το λιμένα Πειραιά για λιμένες Πόρου, Ύδρας, Ερμιόνης, Σπετσών και Πορτεχελίου ευρισκόμενο στη θαλάσσια περιοχή Ερμιόνης,παρουσιάστηκε βλάβη στην αριστερή κύρια μηχανή.
Το ανωτέρω Ε/Γ-ΚΑΤΑΜΑΡΑΝ κατέπλευσε στο λιμένα Ερμιόνης όπου αποβιβάστηκαν οι επιβάτες του με ασφάλεια.
Από την Λιμενική Αρχή Ερμιόνης απαγορεύτηκε ο απόπλους του “ΦΛΑΪΝΓΚ ΚΑΤ 06” Ν.Π. 11345 μέχρι αποκατάστασης της βλάβης και προσκόμισης βεβαιωτικού αξιοπλοΐας από τον παρακολοθούντα το πλοίο νηογνώμονα, ενώ οι επιβάτες του θα προωθηθούν στον προορισμό τους με μέριμνα της πλοιοκτήτριας εταιρείας.