ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

To PEIRATIKO REPORTAZ ΠΑΝΤΑ ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ!

Τετάρτη 11 Απριλίου 2018

Εντοπισμός και διάσωση αλλοδαπών στη Χίο-Εντοπισμός και διάσωση αλλοδαπών και σύλληψη του αλλοδαπού διακινητή τους στη Μυτιλήνη!

Γρ. Μ.Μ.Ε & ΔΗΜ. ΣΧΕΣΕΩΝ 

11:20 μ.μ.

Στον εντοπισμό και τη διάσωση πενήντα δύο (52) αλλοδαπών προέβησαν, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, στελέχη του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής.

Ειδικότερα, Πλοίο Ανοικτής Θαλάσσης (Π.Α.Θ.) Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. εντόπισε στη θαλάσσια περιοχή ανατολικά “ΠΑΝΑΓΙΑΣ” Οινουσσών, πνευστή μηχανοκίνητη λέμβο, με ικανό αριθμό επιβαινόντων.
Υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης, το πλήρωμα του Π.Α.Θ. Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. προέβη στην ασφαλή περισυλλογή και διάσωση των ανωτέρω, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο λιμένα Χίου.
Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χίου.
==================================================================
Στον εντοπισμό και τη διάσωση πενήντα (50) αλλοδαπών προέβη, πρωινές ώρες σήμερα, πλωτό σκάφος δύναμης FRONTEX, το οποίο βρισκόταν σε περιπολία στο πλαίσιο της επιχείρησης ''ΠΟΣΕΙΔΩΝ 2018'', ενώ συνελήφθη ο 25χρονος χειριστής της λέμβου. 
Συγκεκριμένα, το ανωτέρω πλωτό εντόπισε στη θαλάσσια περιοχή κόλπου “ΑΓΡΙΕΛΙΑΣ” ν. Λέσβου, πνευστή μηχανοκίνητη λέμβο, με ικανό αριθμό επιβαινόντων.
Υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης, το πλήρωμα του εν λόγω σκάφους προέβη, στην ασφαλή περισυλλογή και διάσωση των ανωτέρω, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο λιμένα Μυτιλήνης.
Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Μυτιλήνης.