ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

To PEIRATIKO REPORTAZ ΠΑΝΤΑ ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ!

Τετάρτη 11 Απριλίου 2018

Τα...στραβά μάτα κάνετε για τους απλήρωτους του:


  Οι εργαζόμενοι του ιστορικού Ελληνικού Νηογνώμονα , του πρώτου νηογνώμονα της χώρας με έτος ίδρυσης το 1919 ,  είναι σε απόγνωση . Τους έχει εγκαταλείψει απλήρωτους ένα σχεδόν χρόνο ο εργοδότης τους που δεν είναι άλλος από Κυπριακή Εταιρεία ιδιοκτησίας του κ. Κοντομηνά . Τον  κ. Κοντομηνά έχει κατονομάσει ως εργοδότη στην Επιθεώρηση Εργασίας Πειραιά και ο τελευταίος Διευθύνων Σύμβουλος του Ελληνικού Νηογνώμονα  Δημήτρης Ζαφειριάδης  .
Οι εργαζόμενοι έχουν πετύχει με τους Δικηγόρους τους Γιώργο  και Παναγιώτη Σαπουντζάκη προσωρινή δικαστική προστασία για τα δεδουλευμένα τους που αφορά την απαγόρευση μεταβολής της πραγματικής και νομικής κατάστασης της εταιρείας . Όμως η ιδιοκτησία της εταιρείας έχει πάψει κάθε δραστηριότητα με αποτέλεσμα ο ιστορικός αυτός φορέας να απαξιώνεται . Μάλιστα    η ιδιοκτήτρια του πρώτου ορόφου  των γραφείων της   στην Ακτή Μιαούλη 23 , έκανε πρό ημερών έξωση λόγω μη καταβολής πολλών μισθωμάτων . Στον όροφο αυτό είναι εγκαταστημένο το αρχείο χιλιάδων πλοίων , το οποίο πλέον τίθεται σε κίνδυνο με ανυπολόγιστες συνέπειες.
  Οι εργαζόμενοι με νομικές παρεμβάσεις μέσω των Δικηγόρων τους και συνδικαλιστικές  μέσω του σωματείου τους είναι οι μόνοι που παλεύουν για τον ιστορικό νηογνώμονα αλλά και για τα δικαιώματά τους .  Επιτέλους το Υπουργείο και η Πολιτεία τι κάνουν ?