ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

To PEIRATIKO REPORTAZ ΠΑΝΤΑ ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ!

Δευτέρα 9 Απριλίου 2018

"Ναυτεργατική απεργιακή απάντηση στην πρόκληση ΥΕΝ και εφοπλιστών"!


ΠΕΝΕΝ

Δελτίο Τύπου
Συνεδρίασε εκτάκτως σήμερα η Εκτελεστική Επιτροπή της ΠΝΟ με θέμα το σχέδιο Υπουργικής απόφασης του Υπουργού Ναυτιλίας (Διενέργεια μεταφορών εμπορευμάτων μεταξύ ελληνικών ηπειρωτικών λιμένων ή ελληνικών νησιωτικών λιμένων) όπου δίνει το δικαίωμα σε πλοία μεταφοράς εμπορευμάτων την ελάχιστη στελέχωση (safe manning) χωρίς ΣΣΕ εργασίας και κοινωνική ασφάλιση!!!

Στην τοποθέτησή του ο Γενικός Γραμματέας της ΠΕΝΕΝ ζήτησε κατηγορηματικά την άμεση απόσυρση της σχετικής υπουργικής απόφασης με την οποία ο Υπουργός Ναυτιλίας με αξιοθαύμαστο ζήλο εκπληρώνει ένα ακόμη αίτημα των εφοπλιστών. Σε συνδυασμό με σωρεία προβλημάτων όπως το ασφαλιστικό, εργασιακό, Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, την ξέφρενη ανοδική πορεία της ανεργίας και πολλά άλλα, ο Γενικός Γραμματέας της ΠΕΝΕΝ πρότεινε άμεσες απεργιακές κινητοποιήσεις.
Η Εκτελεστική Επιτροπή της ΠΝΟ έκανε δεκτές τις προτάσεις της ΠΕΝΕΝ για το διεκδικητικό  πλαίσιο της απεργίας και αποφάσισε με ψήφους 11 υπέρ και 1 κατά 24ωρη πανελλαδική απεργία σε όλες τις κατηγορίες πλοίων με προοπτική κλιμάκωσης  στις 18/4/2018 και με ώρα έναρξης 6.00 το πρωί.
Η Διοίκηση της ΠΕΝΕΝ