ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

To PEIRATIKO REPORTAZ ΠΑΝΤΑ ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ!

Τετάρτη 11 Απριλίου 2018

" Παρά την κερδοφορία των εφοπλιστών και την περίοδο της καπιταλιστικής κρίσης, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ, όπως και οι προηγούμενες κυβερνήσεις, συνεχίζει να υπηρετεί τα συμφέροντα των εφοπλιστών"

"ΠΕΜΕΝ-ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ- ΠΕΕΜΑΓΕΝ-ΠΕΠΡΝ- ΠΕΣ/ΝΑT

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ
4 Απρίλη 2018
Φωτογραφία αρχείου

         
Παρά την κερδοφορία των εφοπλιστών και την περίοδο της καπιταλιστικής κρίσης, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ όπως και οι προηγούμενες κυβερνήσεις, συνεχίζει να υπηρετεί τα συμφέροντα των εφοπλιστών, σε βάρος των δικαιωμάτων των ναυτεργατών.

Σε σχέδιο υπουργικής απόφασης με πρόσχημα «την ανεπάρκεια πλοίων», θέλουν την κατακρεούργηση των ΣΣΕ και της υποχρεωτικής ασφάλισης των ναυτεργατών στην δημόσια  κοινωνική ασφάλιση, για την ενίσχυση της κερδοφορίας του εφοπλιστικού κεφαλαίου.
Συγκεκριμένα δίνει το δικαίωμα να δρομολογούνται πλοία μεταφοράς εμπορευμάτων μεταξύ ελληνικών λιμανιών, ανεξαρτήτου εθνικότητας, με ελάχιστη ασφαλή στελέχωση (safe manning) και με ναυτεργάτες χωρίς ΣΣΕ και κοινωνική ασφάλιση.
Το σχέδιο υπουργικής απόφασης δίνει δείγματα γραφής πως εννοεί η κυβέρνηση τη «δίκαιη ανάπτυξη» και για ποιους, δεν το κοινοποιεί σε καμία ναυτεργατική οργάνωση, μόνο σε εφοπλιστικές και εργοδοτικές ενώσεις, που μόνο αυτούς υπηρετεί, σε βάρος του συνόλου των δικαιωμάτων των ναυτεργατών.
Αποτελεί προπομπό να μετατρέψουν  όλες τις κατηγορίες πλοίων σε συνθήκες γαλέρας με ναυτεργάτες χωρίς συγκροτημένα δικαιώματα.
Απαιτούμε την άμεση απόσυρση του επαίσχυντου σχεδίου υπουργικής απόφασης.
Οι εξελίξεις επιβάλλουν την άμεση συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΠΝΟ, με την ανάπτυξη αγωνιστικών και απεργιακών κινητοποιήσεων, για τα οξυμμένα προβλήματα των ΣΣΕ, της κοινωνικής ασφάλισης, των οργανικών συνθέσεων, ενάντια στην ανεργία, φορολογία, πλειστηριασμούς, στην υπεράσπιση των σύγχρονων αναγκών μας.
Η σιωπή των συνδικαλιστικών οργανώσεων είναι συνενοχή.
Καλούμε τους ναυτεργάτες, τους εργαζόμενους, να αναπτύξουμε αγωνιστικές και απεργιακές κινητοποιήσεις, για:  
√ Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας με αυξήσεις
√ Επαναφορά της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας και του κατώτερου μισθού στα 751€
√ Κατάργηση όλων των αντεργατικών και αντιασφαλιστικών  νόμων που υπονομεύουν τις ΣΣΕ και τη κοινωνική ασφάλιση.
Μόνιμη σταθερή εργασία για όλους, με Συλλογική Σύμβαση, 7ωρο - 5ήμερο - 35ωρο, Κοινωνική Ασφάλιση, προστασία στη δουλειά.
√ Κατάργηση του ν.4150/2013 και των υπουργικών αποφάσεων που καθορίζουν τις οργανικές συνθέσεις υπονομεύοντας την ανθρώπινη ζωή στη θάλασσα
Kανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη! Απαγόρευση πλειστηριασμών για την εργατική - λαϊκή οικογένεια.

ΟΙ ΔΙΟΙΚΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ