Για δεύτερη φορά μέσα σε είκοσι ημέρες οι Λιμενικές αρχές των Κυκλάδων συνέλαβαν το περιβόητο σκάφος ΝΑΞΟΣ ΣΤΑΡ να ταξιδεύει χωρίς το απαραίτητο πλήρωμα.
Η πλεονεξία των πλοιοκτητών δεν διστάζει ούτε μπροστά στην ασφάλεια των επιβατών και κυκλοφορούν ένα πλοίο στις χειρότερες θάλασσες της Ελλάδας χωρίς καθόλου μηχανικό!!!
Την παρασκευή το μεσημέρι το λιμεναρχείο Μυκόνου σε έλεγχο ταυτοπροσωπίας που έκανε σε πλοία διαπίστωσε ότι το συγκεκριμένο πλοίο δεν είχε μηχανικό και ταξίδευε με την βοήθεια του Άι Νικόλα. 
Για την ιστορία είναι το ίδιο πλοίο που είχε συλληφθεί από το λιμεναρχείο Πάρου πριν είκοσι μέρες για τον ίδιο λόγο μετά την πρόσκρουση του στο λιμάνι της Παροικιάς.
Είναι το ίδιο πλοίο που μαζί με άλλα πέντε διενεργείται επείγουσα εισαγγελική έρευνα για την νομιμότητα των πιστοποιητικών του και την ευστάθεια του.
Οι έλεγχοι των λιμεναρχείων πρέπει να είναι αυστηροί και χωρίς καμία ελαστικότητα προς όλα τα πλοία και για την προστασία των επιβατών αλλά και για την διασφάλιση των θέσεων εργασίας.
Ο πλοίαρχος οδηγήθηκε στον εισαγγελέα με την αυτόφωρη διαδικασία. 
---------------------------------------------------------------
 ΥΕΝ-Λ.Σ
Μεσημβρινές ώρες χθες, μετά από διενεργηθείσα ταυτοπροσωπία από στελέχη της Λιμενικής Αρχής Μυκόνου στο Ε/Γ – Τ/Ρ «ΝΑΞΟΣ ΣΤΑΡ» Ν.Π. 10275  στον παλαιό λιμένα Μυκόνου, διαπιστώθηκε ότι είχε καταπλεύσει με ελλιπή σύνθεση πληρώματος προερχόμενο από τη Νάξο.
Στη συνέχεια, εμφανίστηκε σε προσωπικό της Λιμενικής Αρχής έτερος ναυτικός, ο οποίος αφού συστήθηκε ψευδώς ως ο απουσιάζων ναυτικός του Ε/Γ – Τ/Ρ «ΝΑΞΟΣ ΣΤΑΡ», συνελήφθη. Επίσης συνελήφθη και ο κυβερνήτης του ανωτέρου σκάφους, ο οποίος μετά την απολογία του και εντολή του αρμόδιου εισαγγελέα αφέθηκε ελεύθερος.
Από το Λιμεναρχείο της Μυκόνου, που διενεργεί την προανάκριση, απαγορεύτηκε ο απόπλους του «ΝΑΞΟΣ ΣΤΑΡ», μέχρι αποκατάστασης της οργανικής σύνθεσης του πληρώματος του πλοίου.
Όλοι οι επιβάτες προωθήθηκαν στους προορισμούς τους με το Ε/Γ-ΤΑΧ-ΚΑΤ «SEAJET».