ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

To PEIRATIKO REPORTAZ ΠΑΝΤΑ ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ!

Κυριακή 9 Νοεμβρίου 2014

Επιχείρηση διάσωσης χωρίς σωσίβια στο λιμενοβραχίονα!

http://www.neakriti.gr
αναδημοσίευση



08/11/2014, 16:10

Σκηνές που μόνο προβληματισμό προκαλούν εκτυλίχθηκαν περίπου στη 1 το μεσημέρι στο λιμενοβραχίονα του Ηρακλείου, όπου δύο πολίτες κινδύνευαν να πνιγούν καθώς έπεσαν στη θάλασσα. Σύμφωνα με πληροφορίες πρόκειται για πατέρα και γιο που έκαναν τον περίπατό τους στη "λεωφόρο μπαϊπάς".

Κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες ο πατέρας έπεσε στο νερό και ο γιος ακολούθησε για να τον γλιτώσει. Περαστικοί έσπευσαν να ειδοποιήσουν τις Αρχές.
Λίγα λεπτά αργότερα στο σημείο έσπευσε περιπολικό με τρεις λιμενικούς που ξεκίνησαν την προσπάθεια διάσωσης το πολιτών… "άοπλοι".
Και αυτό γιατί στο όχημα με το οποίο έγινε η επέμβαση δεν υπήρχε σωσίβιο, είτε κάποιο αντίστοιχο μέσο διάσωσης, όπως ανέφεραν οι πολίτες.
Η ανάσυρσή τους μάλιστα έγινε με τη βοήθεια σχοινιών από ένα γερανό που είναι ακινητοποιημένος στο συγκεκριμένο σημείο και αφού τα θύματα κατέβαλαν μεγάλη προσπάθεια να παραμείνουν στη επιφάνεια της θάλασσας, κρατώντας κάποια σχοινιά από τον παροπλισμένο γερανό.
Οι εικόνες προκάλεσαν μεγάλο προβληματισμό στους πολίτες που βρέθηκαν εκεί, οι οποίοι μετέφεραν τις εύλογες απορίες τους στην καταγγελία που έκαναν στο neakriti.gr.
Σύμφωνα με την πρώτη ανεπίσημη αντίδραση των λιμενικών Αρχών, δεν είναι αυτονόητο ότι τα οχήματα του Λιμενικού πρέπει να διαθέτουν μέσα διάσωσης.
Σύμφωνα με την επίσημη τοποθέτηση του προέδρου της Ένωσης Λιμενικού Ανατολικής Κρήτης κ. Γιώργου Δραμιτινού, όλα τα οχήματα του Λιμενικού διαθέτουν σωσίβια, αλλά πιθανώς δεν κρίθηκε απαραίτητο να χρησιμοποιηθούν και οι πολίτες, που κατήγγειλαν το περιστατικό, δεν ήταν σε θέση να γνωρίζουν αν το σωσίβιο υπήρχε ή όχι στο πορτμπαγκάζ του οχήματος.
Της Έλλης Κοκάλη