ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

To PEIRATIKO REPORTAZ ΠΑΝΤΑ ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ!

Κυριακή 10 Δεκεμβρίου 2017

Το τελευταίο ταξίδι του Λιμενάρχη Αίγινας Κυριάκου Γκαρή!

Κυριακή, 10 Δεκεμβρίου 2017

www.limenikanea.gr-αναδημοσίευση

ΑΠΟΔΟΣΗ ΤΙΜΩΝ ΣΤΟΝ ΑΝΤΙΠΛΟΙΑΡΧΟ ΛΣ..ΠΥΡΟΒΟΛΗΣΤΕ ΤΡΕΙΣ..


Με τρεις πυροβολισμούς αποχαιρέτησε το Λιμενικό Σώμα τον Λιμενάρχη Αίγινας Αντιπλοίαρχο Λ.Σ. Κυριάκο Γκαρή, το μεσημέρι του Σαββάτου 9 Δεκεμβρίου 2017, στο κοιμητήριο της Αγίας Ειρήνης Αίγινας. 
Πλήθος κατοίκων με βαθιά θλίψη, σύσσωμο το Λιμενικό Σώμα με τον Αρχηγό του, Αντιναύαρχο Λ.Σ. Σταμάτιο Ράπτη, η μπάντα του Λ.Σ. πολιτική και στρατιωτική ηγεσία, συνόδευσαν με νεκρώσιμη πομπή τον Κυριάκο Γκαρή στην τελευταία του κατοικία. 

Η εξόδιος ακολουθία εψάλη στην Παναγίτσα στις 14.00, όπου το “στερνό αντίο” του είπαν ο Δήμαρχος Αίγινας κ. Δ. Μούρτζης, ο Λιμενάρχης Αίγινας κ. Κ. Χρήστου, ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Νίκος Πτερούδης και ο Υποναύαρχος Δημοσθένης Παπαλεονάρδος. Ανάμεσα στα λόγια τους: 

Δήμαρχος Αίγινας Δ. Μούρτζης: “Σου εύχομαι καλό κατευόδιο, θα σε θυμόμαστε πάντα Κυριάκο” 

Λιμενάρχης Αίγινας κ. Χρήστου: “Αγαπημένε Λιμενάρχα, “Παραμένει η σφραγίδα σας ανεξίτηλη”,”Ήσασταν πάνω από όλα συνάδελφος, αρωγός, φίλος και πατέρας μας”, “Καλό ταξίδι αξιοσέβαστε Λιμενάρχη μας”. 

Ν. Πτερούδης, πρόεδρος ΝΟΑ: “Είναι βαρύ το καθήκον, εξαιρετικά δύσκολη η στιγμή του τελευταίου χαιρετισμού, που πρέπει να σου μεταφέρω για τελευταία φορά την ευγνωμοσύνη μας για όλα όσα προσέφερες στην Αίγινα και στον Ναυτικό Όμιλο”. “Φίλε Κυριάκο, θα μας λείψεις, θα μου λείψεις. Καλό ταξίδι”. 

Δημοσθένης Παπαλεονάρδος, Υποναυάρχος Λ.Σ.: “Συνάδελφε συμπατριώτη και φίλε Κυριάκο ήσουν ένας ακούραστος μαχητής, συμπαθής, σεμνός, ειλικρινής. Πονάμε αλλά αισθανόμαστε περήφανοι για ό,τι υπήρξες, Σε πείσμα του θανάτου θα ζεις στην σκέψη και τις καρδιές μας. Απευθύνω από μέρους των Αξιωματικών και Υπαξιωματικών που κατάγονται από την Αίγινα συναδέλφων σου, τον τελευταίο χαιρετισμό. Αιωνία σου η μνήμη αλησμόνητε και καλέ μας φίλε και συνάδελφε. Καλό παράδεισο”. 

Το σκεπασμένο με την ελληνική σημαία φέρετρο, μεταφέρθηκε από την Παναγίτσα με νεκρώσιμη πομπή στο κοιμητήριο της Αγίας Ειρήνης, έχοντας προπορευόμενα το ξίφος και το πηλήκιο του εκλιπόντος και την μπάντα του Λιμενικού Σώματος.