ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

To PEIRATIKO REPORTAZ ΠΑΝΤΑ ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ!

Τρίτη 20 Μαρτίου 2018

ΠΟΕΠΛΣ:ΡΥΘΜΊΣΕΙΣ ΘΕΜΆΤΩΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΎ Λ.Σ!


WWW.NEAPLEFSI.GR-ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ

20 Μαρτίου 2018
Ενημερώνουμε τους συναδέλφους μας, ότι, μετά από συντονισμένες ενέργειες της Ομοσπονδίας, τις οποίες καταβάλλαμε συστηματικά από των πρώτη ημέρα ανάληψης των καθηκόντων του νέου προεδρείου, κατατέθηκε χθες 19-03-2018 σχέδιο νόμου του ΥΝΑΝΠ με τίτλο «Ενσωμάτωση στην Ελληνική νομοθεσία της οδηγίας (Ε.Ε.) 2015/1794 και άλλες διατάξεις» το οποίο περιλαμβάνει διατάξεις όπως :

  1. Προσαρμογή καταστατικών διατάξεων του Ταμείου Αρωγής Λ.Σ. (Τ.Α.Λ.Σ.) με τις ρυθμίσεις για το νέο μισθολόγιο.
  2. Τροποποίηση του άρθρου 79 του ν. 4504/17 για την εξέλιξη των προερχομένων από Σχολή Λ/Φ μέσω προαγωγικών εξετάσεων σε Υ/Ξ. Εισαγωγή στη Σχολή Υ/Ξ μόνο για αποφοίτους Σχολής Λ/Φ με προϋπηρεσίας τουλάχιστον 3ετή.
  3. Εισαγωγή Υγειονομικών Α/Ξ (Ιατρών) εκτός από ιδιώτες και από Σ.Σ.Α.Σ.
  4. Βαθμολογική αναγνώριση της 5ετούς υποχρέωσης στις Ένοπλες Δυνάμεις εφόσον αυτό αποτέλεσε προσόν μοριοδότησης για την εισαγωγή στη Σχολή Δοκίμων Λιμενοφυλάκων. Η σχετική διάταξη χρήζει νομοτεχνικής βελτίωσης.
  5. Ρύθμιση για την λειτουργία της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων με τροποποίηση του εποπτεύοντος εισαγγελικού λειτουργού.
Η Ομοσπονδία συνεχίζει να διεκδικεί και να αξιώνει την ενσωμάτωση στο σχέδιο νόμου και διατάξεων όπως η νομοτεχνική βελτίωση του άρθρου 65, οι βελτιωτικές προτάσεις στα άρθρα 26 έως 30 του ν. 4504/17 για τις μεταθέσεις προσωπικού Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ καθώς και το νέο βαθμολόγιο για τους προερχομένους από Σχολή Λ/Φ.
Τέλος η Ομοσπονδία θα συνεχίσει σταθερά στο δρόμο της συνέπειας και της ευθύνης και όχι της αμετροέπειας και της αλαζονικής συμπεριφοράς που άλλωστε δεν έχουμε ανάγκη με μοναδικό στόχο, να αντιμετωπίσει τα προβλήματα του κλάδου με μεθοδικότητα.
Το επόμενο διάστημα θα αναπτύξει πρωτοβουλίες με συναντήσεις με όλους τους πολιτικούς φορείς, ώστε να γίνουν κοινωνοί στα προβλήματα του κλάδου, με κορυφαίο θέμα στην ατζέντα την αποκατάσταση των οργανικών θέσεων του Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ.